Sedam novih slučajeva zaraze, svi povezani s objektom u Legradu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U prostorijama Županijske uprave danas je održana koordinacija Stožera civilne zaštite u proširenom sastavu kojoj su  prisustvovali i predstavnici Općine Legrad,  Gradskog društva Crvenog križa Križevci i Stožera civilne zaštite Grada Križevaca.

Načelnik Stožera Ratimir Ljubić izvijestio je kako je na području Koprivničko-križevačke županije potvrđeno sedam novih slučajeva zaraze koronavirusom, a riječ je o osobama iz objekta u kojem su smješteni  stariji korisnici u Legradu.  Trenutno su na području županije  43 aktivna slučaja bolesti SARS-CoV-2, a od početka pojave koronavirusa zabilježeno je 259 slučajeva zaraze.

„Epidemiološka situacija je pod kontrolom, u tijeku je sanitetski prijevoz korisnika  u OB Koprivnica gdje će se pružiti adekvatna medicinska skrb. Objekt je pod mjerom  izolacije te će se izvršiti dezinfekcija kompletnog prostora. Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike nakon provedenog inspekcijskog nadzora je uputilo dopis Centru za socijalnu skrb Koprivnica koje će provesti daljnje korake u ovom slučaju. Što se tiče epidemiološke situacije u Samostanu sestara Bazilijanki u Križevcima, situacija je stabilna. Sve osobe su pod mjerom samoizolacije, a u suradnji s križevačkim Gradskim društvom Crvenog križa i gradskim Stožerom civilne zaštite organizirana je dostava toplih obroka za časne sestre, djecu u domu te korisnike doma za starije, odnosno za svih 45 osoba koje borave u sklopu samostana. Osim toga županijski Stožer se stavio na raspolaganje za dostavu lijekova i svih ostalih potrepština, a epidemiolozi na dnevnoj bazi prate stanje“ , pojasnio je Ljubić.

Ravnateljica Zavoda za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije Draženka Vadla rekla je da je situacija s koronavirusom pod kontrolom te da se svi koji su bili u doticaju s oboljelim štićenicima objekta u Legradu jave epidemiolozima u što kraćem roku.

Stožer je pozvao građane da i dalje budu oprezni i pridržavaju se mjera, odgovorno se ponašaju, održavaju socijalnu distancu te nose maske.

Stožer je podsjetio kako je od danas ponovno na snazi Odluka o ponovnom uvođenju obaveze nošenja maski za učenike i nastavnike u učionicama za vrijeme trajanja nastave u osnovnim i srednjim školama, kao i u mješovitim grupama u kojima za vrijeme izvođenja nastave borave učenici iz različitih razrednih odjeljenja, primjerice za vrijeme održavanja sata vjeronauka, etike, stranih jezika ili informatike.

FOTO Saša Burić / CROPIX

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI