COVID – 19 I CIJEPLJENJE – Dvije doze za sve!

HZJZ na svojim je stranicama objavio odgovore na najčešća pitanja o cijepljenju, među kojima se našlo i ono o cijepljenju osoba koje su već preboljele COVID-19.

HZJZ je objasnio koje će osobe, unatoč tome što su preboljele bolest, dobiti dvije doze cjepiva.

Radi se osobama kojima je zbog upotrebe lijekova ili zbog bolesti oslabljen imunitet, osobe od kojih poslodavac zahtjeva da se cijepe, oni koji se žele cijepiti zbog putovanja te stariji od 65 godina.

Ni oni koji ne spadaju u spomenute skupine, a primili su dvije doze cjepiva nakon što su preboljeli Covid-19, nemaju razloga za brigu. Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Ivana Pavić Šimetin rekla je za Dnevnik.hr: “Mi smo do sada cijepili sve osobe s dvije doze, može se i dalje cijepiti s dvije doze. Ništa se takvoj osobi neće dogoditi, jedino je pitanje organizacije cijepljenja, pozivanje na cijepljenje, i pitanje utroška doza. Bolje solidaran pristup da se ostave doze za one koji su potrebitiji”.

izvor: poslovni.hr

FOTO:freepik.com

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI