Kiša ne smeta za ribičiju, ali riba baš i neće gristi

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vlado Blažeković iz Gole nedaleko od Koprivnice zbog kišna je vremena, zbog kojeg nije mogao obavljati radove u polju, dan odlučio provesti u ribolovu na Dravi kod Ješkova.

– Sad konačno imam časa za ribičiju, pa sam došao zabaciti udicu. Kiša mi ne smeta, imam kišobran, ali smeta mi to kaj mi ne ide baš nekaj danas. Riba neće gristi, nije dobro vreme – veli Vlado.

Lovi na dnu, i to podvusta, divere ili mrene, no griza danas nije bilo.

– Najveći je problem vodostaj koji jako varira. Dvaput na dan voda drastično pada i raste i to ribi smeta, pa ide na mjesta gdje nije tako. Zato sam onda ja danas ostao kratkih rukava – kaže Vlado.

Vlado je dravski ribič već godinama, a na Ješkovo ide samo u rijetkim slučajevima.

– Jedno vrijeme nisam išel na ribolov, ali u zadnjih pet godina idem redovito. Ulov koji i danas pamtim je mrena od četiri i pol kilograma. Bila je to baš lijepa riba. Inače lovim divere, krajem siječnja bilo je dobar ribolov na divere, a sad slabo – objasnio je Vlado.

Ipak, kao i mnogi drugi ribiči, kaže da mi ulov nije glavni cilj kad ide u ribolov.

– Lijepo je ovdje, zaboravim na sve brige i počinem se duševno. Sad s poljoprivredom ima jako puno posla pa onda kišni dani služe za odmor – rekao je Vlado, koji je svoje mjesto na Dravi našao na perutnici kod Ješkova.

FOTO:Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI