“PUKLI” MU ŽIVCI U bijesu udario školarca, njegov otac otkrio tužnu obiteljsku pozadinu

Mladići su se nakon suđenja pomirili, kako se navodi u presudi, čak su si i pružili ruke te ispričali


Autor: podravski.hr — 01.08.2018. / 15:01 Crna kronika

Ilustracija / Vršnjačko nasilje sve je češće

Mladić (17) iz Prekodravlja, na autobusnom kolodvoru u Koprivnici napao je vršnjaka iz okolice Koprivnice dok su čekali školsku autobus na povratku iz škole. Oko 19.40 sati mladi je Prekodravac vršnjaku poderao majicu, udario ga šakom u bradu, a zatim i nogom u stražnjicu.

Napadnuti mladić nije mu odgovorio nasiljem već psovkom zbog čega je i sam zajedno sa svojim napadačem prekršajno prijavljen nakon što su na autobusni kolodvor stigli policajci. Sukob iz ožujka ove godine nedavno je rješavao koprivnički Prekršajni sud. Dežurna sutkinja obojicu je kaznila sudskim ukorom, a kao maloljetnici bez stalnih primanja oslobođeni su plaćanja troškova prekršajnog postupka. Na suđenju napadač je priznao krivnju. Otkrio je sutkinji i zašto je ‘puknuo’.

– U školi je meni i mojim prijateljima stalo dobacivao. To smo prijavili i školskom pedagogu. Tog sam dana bio živčan i zato sam ga udario – priznao je na sudu prijavljeni maloljetnik. Njegova majka rekla je kako je zbog problema koje njezin sin ima s tim mladićem razgovarala i s razrednikom te njegovom tetom.

Napadnuti mladić rekao je kako je na sudu kako je u školi vikao i dobacivao mladiću “zato što ga on stalno gleda”. Njegov otac otkrio je i tužnu obiteljsku pozadinu ponašanja svojeg sina.

– Bio je jako vezan uz majku koja nas je napustila. Savjetovao sam ga da se javi kod psihijatra i on se sada redovito kontrolira – rekao je mladićev otac.

Na kraju, sve se dobro završilo. Mladići su se nakon suđenja pomirili, kako se navodi u presudi, čak su si i pružili ruke te ispričali jedan drugome. (ke)

FOTO: Ilustracija