TANKI ŽIVCI Zakačili se u prometu, Tihomir je prišao Damiru, ubrzo su krenuli šamari i pljuvačke

Nakon što je 'pokupio' šamarčinu, Damir je Tihomira opsovao, a nakon napada zatražio je i pomoć liječnika


Autor: podravski.hr — 23.02.2019. / 19:01 Crna kronika

Ilustracija / Policijsko vozilo na rotoru kod koprivničke bolnice

Dvojica Koprivničanca Tihomir (51) i Damir (59) ‘zakačili’ su se zbog navodnog prometnog prekršaja na Trgu mladosti u Koprivnici, a njihov je sukob s početka kolovoza prošle godine nedavno rješavao koprivnički Prekršajni sud. Prema presudi Tihomir je oko 12.20 sati prišao Damirovom automobilu psovao mu mater, pljusnuo ga i pljunuo.

Nakon što je ‘pokupio’ šamarčinu, Damir je Tihomira opsovao, a nakon napada zatražio je i pomoć liječnika koji mu je utvrdio lakše tjelesne ozljede. Nesvakidašnji sukob zbog prometnog prekršaja morali su rješavati koprivnički policajci koji su obojicu prekršajno prijavili. Tihomir je na prekršajnom sudu proglašen krivim i mora platiti 400 kuna kazne, dok je sutkinja Damira oslobodila krivnje. Okrivljeni Tihomir nije se pojavio na sudu za razliku od drugookrivljenog Damira koji je sutkinji detaljno opisao događaje zbog kojih je optužen. Porekao je krivnju i opisao kako nije remetio javni red i mir. Priznao je kako je opsovao Tihomiru zato što je bio ljut jer je zamalo skrivio prometnu nesreću.

Ilustracija / Damir je nakon sukoba tražio “pomoć” policije

– Opsovao sam mu, no ne tako da bi to netko čuo pa nisam nikako remetio javni red i mir. Taj vozač me napao, vikao na mene, psovao mi majku i pljuvao na mene. Otvorio mi je vrata, no supruga mi nije dopustila da ja izađem. Dva puta sam početkom godine operirao srce i nisam se htio upuštati u sukob – ispričao je sutkinji drugookrivljeni Damir. Temeljem njegovog iskaza sutkinja je proglasila Tihomira krivim. Damir je oslobođen krivnje, utvrdila je sutkinja, zato što “iz činjeničnih navoda optužbe ne proizlaze bitna obilježja prekršaja budući nedostaje element javnosti”.

Objasnila je sutkinja kako je drugookrivljeni Damir taj koji je tražio intervenciju policijskih službenika, i kako navodi u obrazloženju presude, iako je izgovorio uvredljive riječi, on se nalazio u vozilu, a napadač je bio izvan vozila pa ni na taj način nije ostvareno bitno obilježje prekršaja jer su uvredljive riječi bile usmjerene prema napadaču. (ke)

FOTO: Ilustracija