Godina muke zbog obične bandere: Kad cijeli kvart ostane bez signala nek’ onda spašavaju

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Muke po telefonskom stupu Stjepana Varmuže iz Ulice Ivana Trubelje na Vinici uskoro će se otegnuti i na godinu dana, bez da se pomaknuo s mrtve točke otkako je sredinom druge polovice prošle godine s Hrvatskim telekomom pokušavao riješiti da se stup makne. Kako nam je rekao krajem 2018. godine, problem je stablo bora koje želi srušiti jer se osušilo, a ne može ga srušiti jer se telefonski stup naslonio na stablo i strah ga je da se ne sruši zajedno sa stablom.

– Kao prvo, stup su postavili bez mog znanja i pristanka u mom dvorištu. Sad već nekoliko mjeseci hodočastim po poslovnicama i zovem službu za korisnike da im objasnim o čemu se radi, no nitko me ne ‘šljivi’ niti pola posto, a na kraju će se sve samo od sebe srušiti – kazao nam je tada Stjepan, a odmah nakon toga dobili smo odgovor Hrvatskog telekoma da će napraviti sve kako bi se izmještanje obavilo u najkraćem mogućem roku.

Otada je prošlo sedam mjeseci, u međuvremenu je Stjepan nekako uspio srušiti bor, no stup i dalje visi, dapače, u zraku ga drže samo kablovi.

“Kad se sruši i kad nestane telefonske linije na cijeloj Vinici, onda neka spašavaju situaciju”

– Pa jel vi vidite kak to izgleda… Ja i dalje tražim rješenje za taj stup, bio sam ponovno u telekomu i poslali su nekog da vidi situaciju. Dečki su došli, rekli da moram predati zahtjev i to je to. Dalje opet ništa ne znam, a njima nije trebao zahtjev kad su stup postavljali meni u dvorište – veli Stjepan.

Kaže, više ga nije briga za stup, a kad se sruši i kad nestane telefonske linije na cijeloj Vinici, onda neka spašavaju situaciju.

– Pa da vidite kako to izgleda dalje u ulici. Susjed kad kosi livadu mora micati kabel jer je već praktički na zemlji, a oni u HT-u to dobro znaju, ali i dalje ništa ne žele poduzeti. Kad vidim na televiziji sve te njihove silne reklame, svakih pola minute nešto daju na televiziju, pa za to očito imaju novca, a infrastruktura i logistika im je nikakva – zaključio je Stjepan.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI