Lukovčani: Za potpunu sreću nedostaje samo asfalt

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dvojaki osjećaji preplavili su mještane Lukovca, mjesta u općini Rasinja, kad su vidjeli da su počeli radovi na izgradnji vodovodne mreže, uz asfalt, druge životne želje 30-ak mještana ovog malog sela. Dvojaki, jer vodovod ide samo do polovice sela.  

– Kći mi živi malo gore više, ali kod njih se mreža neće graditi, a vode nema. Vodovod ide samo do kućnog broja pet – rekla je Snježana Bubnjar. Da to nije najsretnije rješenje jer ljudi ima i ondje potvrdili su i mještani Nada Domitrović te Darko Kodba, no dodali su kako njih nitko nikad ništa ne pita, a ako nešto kažu ili prigovore, postanu općinski neprijatelji. Vele, žive ovdje već 40 godina i svoje mjesto smatraju prelijepim, ali drže da ih se zbog kritika ne bi smjelo ignorirati. 

– Čini nam se da je ovaj državni sustav gori od prethodnih jer ništa ne smiješ reći. Smiješ, ali ne bez posljedica – složili su se Snježana Bubnjar, Nada Domitrović i Darko Kodba.

Kodba nam je potom ispričao kako mu je nedavno komunalni redar izdao nalog za rušenje ograde uz cestu. Betonsku ogradu podigao je na mjestu stare ograde, koja je tu bila kad je kupio kuću, ali nije znao da je na javnom dobru.

– Naredio mi je rušenje, ali ne znam kome je zasmetala niti tko me prijavio. Neću tvrditi jer nemam dokaza, no sumnjam da je to možda povezano s našim medijskim istupima o problemima u mjestu. Sad sam rekao da ću postaviti crni najlon umjesto ograde pa će valjda biti ljepše – objasnio je Kodba. Tko ga je prijavio i zašto, pitali smo komunalnog redara Općine Rasinja Dražena Habeka.

Darka Kodbu nitko nije prijavio, već je redovnim obilaskom za vrijeme održavanja nerazvrstane ceste u Lukovcu (makadam) uočeno da je na kanalu za odvodnju nerazvrstane ceste (javnom dobru) navedene lokacije započeta gradnja ograde od opeke. Izvršeno je fotografiranje, sačinjena je službena bilješka te je u roku nekoliko dana stranka usmeno pozvana u ured Općine Rasinja, s obzirom na to nije bio zatečen kod kuće, radi davanja izjave na zapisnik i dogovora o odobrenju za postavu ograde, što navedeni u danom roku nije ispoštovao s obzirom na to da ima izgrađen nelegalni objekt za koji mu je predloženo da ishodi valjanu dozvolu – kazao je Habek i dodao da nije upoznat s medijskim istupima Darka Kodbe.

Svejedno, svo troje složno je da im za idealan život nedostaje samo asfalt, a nadaju se da će se izgradnjom vodovodne mreže i za to stvoriti uvjeti. Hidranti su po Lukovcu već postavljeni, a gradska voda iz njih bi trebala poteći na proljeće, što će zaista razveseliti mještane koji sad vodu za kuhanje i piće nose sa svih strana, a svoju iz bunara koriste samo za ispiranje zahoda.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Jesu li hrđave tave štetne

Vrijeme je za pripremu finog ručka ili večere, no baš kada ste izvadili svoju tavu ili lim za pečenje, primijetili ste da se počela pojavljivati

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI