(PROMO) 70 GODINA Križevački Radnik slavi veliku obljetnicu i dugogodišnje uspješno poslovanje

Svečanost obilježavanja 70-e obljetnice tvrtke bit će u petak, 28. prosinca


Autor: podravski.hr — 24.12.2018. / 19:15 Aktualno

Vodstvo kompanije najavilo je i središnju proslavu obljetnicu

Tvrtka Radnik ovih dana obilježava 70-u obljetnicu postojanja i rada. Svečanost će se održati u petak, a u povodu toga danas je u Križevcima održana konferencija za novinare. Obratili su se predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec, član Uprave Mario Biljan i direktor Bistre d.o.o. Krešimir Habijanec.

Predsjednik Uprave tvrtke Radnik Mirko Habijanec kazao je:

– Kroz 70 godina smo imali jedan put razvoja. Nije to išlo lako. Prekretnica je bila privatizacija 1993. godine, vidjeli smo gdje su glavni uzroci onoga što manjka i gdje su ti procesi u koje moramo ulagati. Posebno je značajno investiranje u oplatu, tehnologiju i sredstva rada. Koristili smo iskustva iz Njemačke, odgovornost, transparentnost, marljivost, odnos prema zaposlenicima te investitorima gdje postižemo rezultate koje imamo danas. Misija nam je razvijati poduzeće, školovati kadrove, utjecati na poboljšanje klime u državi – rekao je Habijanec i dodao da vidi dobru budućnost Radnika, jer “i kad je bila kriza imali su tržište, jer oni koji su marljivi, kaže, krizu prebrode.”

Predsjednik Uprave Radnika izrazio je nezadovoljstvo školskim sustavom kao i pravnim neučinkovitim sustavom, jer kako kaže, potreban je stabilan politički mir da se pokrene promjena.

– Moramo napraviti model da kultura rada bude priznata, adekvatno plaćena, da država podrži naše napore za provedbom i kontrolom kolektivnih ugovora – istaknuo je Mirko Habijanec.

Mirko Habijanec (desno), predsjednik Uprave Radnika

Član Uprave tvrtke Radnik Mario Biljan kazao je da se tvrtka specijalizirala za gradnju hotela (Lošinj, Pula, Rovinj, Rabac, Poreč, Hvar), grade poslovne objekte, tvornice, hale, upravne zgrade, zatim javne objekte kao što su škole, vrtići, nerazvrstane ceste, (Sveti Petar Orehovec, Kalnik, Križevci) te surađuje s 10-ak velikih tvrtki kao kooperantima. Direktor Bistre d.o.o. Krešimir Habijanec obavijestio je o poslovanju ove tvrtke čiji je Radnik 100–postotni vlasnik udjela, njenom širenju na nova tržišta i gradilištima na kojima se obavljaju radovi. Prihod joj je oko 50 milijuna kuna godišnje te se ostvaruje cilj širenja na nova tržišta. Gradilišta su joj u Grubišnom Polju, Virovitici, Suhopolju, Virju, Pitomači, Đurđevcu…, a u posljednje tri do četiri godine tvrtka je nastavila radove u visokogradnji.

U povodu obilježavanja 70-e obljetnice tvrtke u četvrtak, 27. prosinca u 18 sati održat će se svečano predstavljanje knjige Radnik d.d. Križevci – 70 godina djelovanja (1948.-2018.) autora akademika Dragutina Feletara i dr. sc. Ivana Peklića. Upriličit će se i otvaranje izložbe slika iz ciklusa “Pejsaži” autora Ivana Andrašića i ciklusa “Anđeli” autorice Gordane Špoljar Andrašić u predvorju Hotela Kalnik.

Svečanost obilježavanja 70-e obljetnice tvrtke bit će u petak, 28. prosinca uz prisustvo brojnih gostiju i poslovnih partnera. (J.I./Radio Križevci)

FOTO: Radio Križevci