Čelnik županijskog SDP-a iznio teške optužbe: “Danas mi je ugledni član stranke rekao da mu HDZ nudi 300.000 eura da istupi iz SDP-a!”

Optužbe su toliko ozbiljne da će se njima sigurno pozabaviti tijela kaznenog progona, prije svega Uskok


Autor: podravski.hr — 27.08.2018. / 21:50 Aktualno

Mladen Kešer, šef županijskog SDP-a

Teške optužbe za ozbiljnu političku korupciju iznio je danas čelnik SDP-a Koprivničko-križevačke županije Mladen Kešer, inače načelnik općine Kalnik kod Križevaca.
Danas mi je ugledni SDP-ovac rekao da mu HDZ nudi 300.000 eura da istupi iz SDP-a“, napisao je Kešer rano poslijepodne na svojem Facebooku, ali informaciju nije dodatno pojašnjavao.
Kako je par sati prije tog Kešerova statusa saborski zastupnik Bojan Glavašević javno priopćio kako istupa iz SDP-a, sumnja je među komentatorima na društvenim mrežama odmah pala na njega.
– Ne, nije riječ o Bojanu Glavaševiću, nego nekom drugom. Sve ćete uskoro doznati. Bit će još napuštanja stranaka među saborskim zastupnicima, i to ne samo u SDP-ovu klubu. Sve ćete vidjeti – bio je tajanstven Kešer.
Ipak, nije želio otkriti tko mu se od SDP-ovaca povjerio da mu iz HDZ-ovih redova nude klasičan mito. Neslužbeno smo doznali da je Kešer danas boravio u Zagrebu i da se, po svemu sudeći, susreo s nekim istaknutim liderima SDP-a. On, inače, podupire stranačkog čelnika Davora Bernardića i smatra da mu treba dati priliku da vodi SDP na idućim parlamentarnim izborima.
No, predsjednik županijskog SDP-a, po svemu sudeći, nije svjestan težine svojih riječi. Optužbe su, naime, toliko ozbiljne da će se njima sigurno pozabaviti tijela kaznenog progona, prije svega Uskok. Ako, dakle, Kešer javnosti ne želi otkriti tko su akteri tog navodnog političkog skandala, morat će svoja saznanja podijeliti istražiteljima.
Očekuje se, također, i reakcija HDZ-a na ove vrlo ozbiljne optužbe koje stižu od jednog važnog SDP-ova dužnosnika. (rm, db)
FOTO: NIKOLA WOLF