ADRESA ZATVORSKA ĆELIJA Na suđenje Sanaderu Damir Polančec došao iz zatvora u Turopolju

Bivši potpredsjednik Vlade još služi desetomjesečnu zatvorsku kaznu koju je zaradio zbog afere 'vukovarska studija', a na uvjetnu slobodu može već početkom svibnja


Autor: podravski.hr — 26.02.2013. / 12:24 Crna kronika

ZAGREB – Damir Polančec, bivši potpredsjednik Vlade, svjedočio je danas u Zagrebu na suđenju Ivi Sanaderu i drugima u slučaju Fimi media, a na sud došao je iz zatvora u Turopolju, gdje izdržava desetomjesečnu kaznu iz afere ‘vukovarska studija’.
Sutkinja je svjedoka najprije pitala za osobne podatke, a za trenutačnu adresu stanovanja Polančec je naveo zatvor u Turopolju. Na odsluženje zatvora Polančec je otišao sredinom lanjskog listopada, a uvjetnom puštanju na slobodu može se nadati nakon odslužene dvije trećine kazne. Dakle, početkom svibnja.
Kako izvještava Hina, Polančec je danas upozorio kako su se mnogi neovlašteno pozivali na autoritet bivšeg premijera Ive Sanadera, koji je optužen za izvlačenje oko 70 milijuna državnih kuna koje su se navodno slile u HDZ-ov crni fond.
– I meni se to događalo. Puno puta su se i na mene osobno pozivali neovlašteno, što me dosta i koštalo – prenosi Hina Polančecovo današnje svjedočenje.
Opovrgnuo je informacije da je optužena bivša blagajnica HDZ-a Branka Pavošević kod premijera Sanadera imala povlašten status.
– Ako je netko imao povlašten status, to su bili članovi užeg predsjedništva HDZ-a, a ne Branka Pavošević. Znao sam je vidjet u vladi i Saboru, ali nisam stekao dojam da ulazi otvarajući vrata nogom – rekao je Polančec. (Hina/Podravski.hr)
FOTO: CROPIX