AFERA PIŠKORNICA Čelnik Živog zida župana Korena pitao za kumov bonus, on najavio seriju tužbi za klevete

Svoj život živim pošteno. Vas ne štiti nikakav imunitet – obratio se Koren oporbenim vijećnicima


Autor: podravski.hr — 17.05.2018. / 10:45 Aktualno

Dejan Kutičić na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine u Koprivnici

Dejan Kutičić iz Živog zida na jučerašnjoj se Županijskoj skupštini u Koprivnici žestoko obrušio na aktualnu većinu koja podržava župana Darka Korena (Mreža), a čine je HDZ, HNS, HSU i vijećnici Bandićeva saborskog zastupnika Željka Lackovića.
– Nezaposlenost u našoj županiji pada jer se ljudi iseljavaju, a odlaze zbog korupcije, kriminala i krađe, u kojima prednjače HDZ i njegovi partneri – ustvrdio je on.
Potom je citirao tvrdnju koju je šef HSS-a Krešo Beljak jučer izrekao u Saboru: “HDZ je Hrvatskoj naštetio više nego Turci i četnici kroz čitavu povijest”.
To je iznerviralo Korena, koji je stao dobacivati iz klupe i tražiti od šefa skupštine Željka Pintara (HSU) da spriječi takvu raspravu.
– Samo sam citirao Beljaka, vašeg bivšeg stranačkog kolegu – obratio se Kutičić Korenu.
– Pravoga ste našli, osuđenog kriminalca – odvratio je župan.
– A hoće li vaš kum (Mladen Jozinović, bivši šef Piškornice, op. a.) biti osuđen? – nastavio je vijećnik Živog zida.
– Vidjet ćemo – promrsio je nervozno Koren.
Živozidaš tu nije stao. Zapitao je je li možda dio Jozinovićeva famoznog bonusa, koji mu je došao glave, završio u Mrežinoj predizbornoj kampanji, što je ponovno izazvalo negodovanje u klupama većine.
– Vidite, ulica u kojoj živim dugačka je 250 metara, a čak 25 posto stanovnika otišlo je iz zemlje. Ja sam ostao, neću dopustiti da me istjeraju ovakvi poput vas – zaključio je Kutičić.
Nakon što je izašao za govornicu, župan Koren je najavio kako će se protiv izrečenih objeda početi štititi pravnim putem.
– Ja se nemam druge mogućnosti zaštiti. Svoj život živim pošteno. Vas ne štiti nikakav imunitet – obratio se Koren oporbenim vijećnicima, očito zaprijetivši sudskim tužbama.
Najavio je i kako će pokrenuti postupak protiv saborskog zastupnika HSS-a Mladena Mađera, koji je prošli tjedan u Saboru iznio optužbe na njegov račun. (hš)
FOTO: DUBRAVKO VUTUC