AFERA POLICE Bivši direktor Jadranskog osiguranja osumnjičen za štetu tešku 630.000 kuna

Policija sumnja da je Alen Gašparić od lipnja 2010. do svibnja 2011. naložio podređenima sklapanje polica o obveznim osiguranjima u prometu protivno zakonu


Autor: podravski.hr — 18.01.2013. / 13:15 Crna kronika

KOPRIVNICA – Alen Gašparić, bivši direktor poslovnice Jadranskog osiguranja u Koprivnici, osumnjičen je za zloporabu ovlasti kod izrade polica automobilskog osiguranja pri čemu je državni proračun oštećen za 630.000 kuna, priopćila je danas koprivnička policija ne navodeći identitet osumnjičenoga.
Policija je navela kako su jučer, 17. siječnja, dovršili kriminalističko istraživanje nad 41-godišnjakom s koprivničkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zloporabe položaja i ovlasti.
“Sumnja se da je osumnjičenik u svojstvu odgovorne osobe koprivničke podružnice jednog osiguravajućeg društva zlorabio ovlasti. On je od lipnja 2010. do svibnja 2011. ustrojio sustav rada podružnice naloživši podređenima sklapanje polica o obveznim osiguranjima u prometu protivno zakonu i podzakonskim aktima. Time su djelatnici podružnice zaključili i tarifirali 969 polica suprotno zakonu, čime je državni proračun oštećen za 629.324,90 kuna”, stoji u policijskom priopćenju.
Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela zloporabe položaja, protiv Gašparića i Jadranskog osiguranja policija je podnijela poseban izvještaj Županijskom državnom odvjetništvu u Varaždinu.
Alen Gašparić danas je bio zatečen prijavom policije. Nije želio ništa komentirati.