AFERA RIBA Je li Podravka zadarskoj Adriji za sardine preplatila čak 16,9 mil. kn i gdje je taj novac

Bešvir je bio zadužen za ugovor s Adrijom, a ne mi - vadi se optuženi Saša Romac


Autor: podravski.hr — 04.02.2018. / 20:34 Aktualno

Pavlović, Romac i Lacić u varaždinskoj sudnici

Saša Romac, bivši član Podravkine uprave, njegov kolega Josip Pavlović i vlasnik zadarske Adrije Miodrag Lacić na Županijskom sudu u Varaždinu sutkinji Božici Mišak iznijeli su ovaj tjedan svoje obrane na suđenju za aferu Adria.
Romca i Pavlovića optužnica tereti da su oštetili Podravku i Dalmacija-ribi, koju je osnovao Lacićev otac Stanko, pribavili 16,9 milijuna kuna, a trećeoptuženi Lacić tereti se da ih je na to nagovorio. Optuženi trojac tužitelji terete da su sklopili ugovor o skladištenju i zamrzavanju ribe za 630.000 kuna mjesečno iako je Podravka Adriji već plaćala skladištenje.
Suđenje za aferu Adrija na samom je kraju, no premda se očekivalo da će već do petka sutkinja Božica Mišak nepravomoćno i presuditi, to se nije dogodilo. Nakon što su okrivljenici iznijeli obrane, sve je bilo spremno za iznošenje završnih riječi. No, tužitelji su zatražili i dobili rok od 20 dana da razmotre što dalje učiniti u tom predmetu.
– Sve se radilo u silnoj želji da se kriminalizira svaka poslovna odluka u kojoj smo mi optuženici sudjelovali, pri tome selektivno birajući koga će se za nešto optužiti, a koga neće – naglasio je u uvodu svoje obrane Saša Romac.
Dodao je kako se poslovni odnos Podravke i Adrije doista dogodio, no ne na način kako ih se tereti optužnicom.
– U pregovore s Adrijom bio je uključen niz ljudi iz Podravke: Adriana Pašica, Vesna Brnica, Katarina Matijević, Lidija Kljajić, Krunoslav Bešvir i još puno drugih, a iz podataka sadržanih u spisu, e-mail komunikacije i iskaza svjedoka proizlazi da je glavni kreator tehničkih detalja spornih ugovora bio Krunoslav Bešvir – naglasio je Saša Romac.
Inače, Bešvir je danas izvršni direktor Podravkina sektora kulinarstva(…)

Više o suđenju koje se u Zadru i Koprivnici prati s posebnim zanimanjem čitajte u novom broju Podravskog lista.

Novi broj Podravskog lista

FOTO: NIKOLA WOLF