AFERA RK PODRAVKA: Golmanica Podravke priznala da joj je na ruke isplaćeno 7500 eura

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ispitivanjem novih svjedoka na Općinskom sudu u Varaždinu u srijedu je nastavljeno suđenje bivšem direktoru Rukometnog kluba Podravka Marijanu Domoviću i klupskoj zajnici Ankici Matišić. Tužitelji okrivljene, kao i rukometni klub kao pravnu osobu, terete da su utajom poreza, zlouporabom i krivotvorenjem službenih isprava organizrali poslovanje kluba tako da su državu oštetili za 2,7 milijuna kuna poreza.

Nakon što je na prošloj raspravi ispitan bivši predsjednik Rukometnog kluba Podravka Saša Romac čije svjedočenje nije išlo na ruku tužitelja zato što je porekao bilo kakve nečasne radnje u klubu, na raspravi održanoj u srijedu sudac Dejan Repić poslušao je iskaze ne toliko zvučnih svjedoka, no nimalo manje bitnih za stjecanje kvalitetnije slike što se događalo u Rukometnom klubu Podravka kada su njime rukovodili okrivljeni. Svjedočili su tako Mato Matijević, negdašnji trener u tom klubu, Elena Galkina, tadašnja golmanica, i klupska medicinska djelatnica Jasna Uzelac.

Marijan Domović

Suđenju nije jedino pristupila pozvana kao svjedokinja bivša igračica Marina Šimek (djevojački Sirovec) koja se preselila u Irsku i kojoj poziv nije bio uredno dostavljen. Mato Matijević rekao je kako se ne sjeća da je kao trener ili pomoćni trener primao novac na ruke, već je rekao da je novac primao isključivo preko računa.

– Ponekad je znalo biti kašnjenja s plaćanjem, ali bi se uvijek sve platilo. Kad sam radio kao obrtnik za klub, knjigovodstvo, mislim na porezne prijave, vodio mi je knjigovodstveni servis. Ne sjećam se jesam li po poreznim prijavama morao nešto doplatiti, niti sam dobivao povrat poreza – rekao je Matijević.

Elena Galkina, negdašnja golmanica Podravke, rekla je kako je prema ugovoru trebala dobiti 3000 eura mjesečno, no da joj se taj novac nije tako isplaćivao, već na više rata godišnje.

– Iznos od 7500 eura o kojem sam govorila tijekom istrage vezan je uz isplate po ugovoru, s time da sam jedino taj novac dobila na ruke, a sav preostali preko računa. Kad sam rekla da mi je Ankica Matišić jednom ili dvaput godišnje znala dati 5000 kuna za troškove puta za Ukrajinu, povratkom s putovanja sam predočila putne karte, te bi mi onda ona vratila troškove – rekla je na sudu Elena Galkina.

Ana Matišić

Klupska medicinska djelatnica Jasna Uzelac rekla je kako je klupsko knjigovodstvo od 2005. do 2008. jedno vrijeme vodio obrt Dušić. Rekla je kako je Ankica Matišić vodila brigu o novcu i o isplatama trenera.

Radilo se o tehničkim stvarima, ako je trebalo što ostvariti na ime predujma u hotelu i sličnim stvarima. Dodala je kako je zaposlenica ordinacije dr. Dražena Sačera gdje je zaposlena i danas, a njegova ordinacija i danas je angažirana u klubu.

Svake godine, rekla je Jasna Uzelac, i dalje produljuje ugovor o djelu u klubu, jer je obveza da na svakoj utakmici mora biti angažirtan fizioterapeut. Klub ju je isplaćivao prema broju odrađenih utakmica dvaput godišnje. Njezinim svjedočenjem sudac Repić suđenje je zaključio, a za sljedeću raspravu krajem rujna odredio je ispitivanje Đurđice Zečević, Ljerke Vresk, Dražena Pinevića, Marije Krajačić i Zdravka Zovka.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI