AFERA RK PODRAVKA – Nastavljeno suđenje Marijanu Domoviću i Ankici Matišić

Podravski list profile

Na Općinskom sudu u Varaždinu nastavljeno je suđenje bivšem direktoru Rukometnog kluba Podravka Marijanu Domoviću (62), bivšoj tajnici Ani Matišić (56) i rukometnom klubu kao pravnoj osobi zbog utaje 2,7 milijuna kuna poreza, zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja službene isprave. Sudac Dejan Repić saslušao je nekoliko svjedoka dosta poznatih u sportsko-društvenom životu. Svjedočila je bivša rukometna golmanica Barbara Stančin, negdašnji trener u školi rukometa Goran Rihtarić i trener djevojčica, kasnije i prve klupske ekipe Neven Hrupec. Tadašnja golmanica Barbara Stančin, koja je i danas zaposlenica kluba, rekla je kako nije podmirila dugovanje za porez nakon što su joj u Poreznoj upravi rekli da ima platiti određeni iznos.

– Ugovori su određivali neto primanja za igračice, dok je poreze i druge obveze bio dužan platiti klub. Poslije toga, nitko me nije pitao za porez niti sam dobivala kakva pismena – istaknula je Barbara Stančin i naglasila kako su datumi i destinacije na putnim ispravama stvarni.

Fizioterapeut Bojan Savić rekao je kako je u to vrijeme bio zaposlenik Podravke, a rad kao fizioterapeuta plaćen mu je kroz plaću koju je imao u toj tvrtki. Zaposlenikom RK Podravke postao je 2008. godine preseljenjem u novu dvoranu. Nakon što mu je predočena dokumentacija o putovanjima, nije prepoznao nijednu destinaciju na kojoj nije bio s klubom. – Putni nalozi isplaćivali su se meni, Snježani Petiki i Nevenu Hrupecu. Moguće je da me je nekad potpisala i Ankica Matišić, no za moje putne naloge nitko me nikada nije pitao niti sam imao problema na poreznoj upravi – zaključio je Savić. Negdašnji trener omladinskog pogona Goran Rihtarić nije pričao o poreznim dugovanjima, opisao je način podmirivanja obveza na putovanjima klupskog podmlatka kojeg je trenirao, a dometnuo je kako je u klubu najprije imao status stipendista, a kasnije je imao ugovor o djelu. Slično je posvjedočio i Neven Hrupec s tim da je opisao kako je za putovanja dobivao novac za kupnju voća, sokova i slično za djevojčice, a ostatak novaca isplaćivao je Ankici Matišić. Na sljedećoj raspravi sudac će ispitati bivšu rukometašicu Emu Blažeković, novinare Gorana i Ivu Čičin-Mašanskera te bivše predsjednike RK-a Podravka Damira Polančeca i Sašu Romca. (

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti