Aglomeracija u punom jeku: Uskoro i veći broj ekipa u Đelekovcu

Koprivnički gradonačelnika Mišel Jakšić i suradnici obišli su radove projekta aglomeracije na području općine Đelekovec, a sastali su se i s novom načelnicom Larisom Samošćanec.

-Do sada se o Aglomeraciji puno pričalo, a sad su počeli i radovi te mi je jako drago zbog toga. Zadovoljni smo što Koprivničke vode imaju mogućnost provoditi tako veliki projekt koji će podići standard života. Trenutno se na području općine Đelekovec radi u jednoj ulici. Veći tempo rada očekuje se uskoro jer će se povećati i broj ekipa na terenu – kazala je zamjenica direktora Koprivničkih voda Sandra Sinjeri te naglasila da će se napraviti infrastruktura za oko 300 priključaka na odvodnju.

Inače, projekt aglomeracije samo u Đelekovcu vrijedan je 25,5 milijuna kuna. Predviđeno je postavljanje šest crpnih stanica te tlačnih i gravitacijskih cjevovoda ukupne dužine 12 kilometara.

-Ja sam zadovoljna tempom kojim se radovi odvijaju, u manje od dva mjeseca završena je jedna cijela ulica. Puno nam znači ova Aglomeracija jer bit ćemo korak bliže suvremenom svijetu i mislim da će ljudima ovo olakšati život u velikoj mjeri – kazala je načelnica Larisa Samošćanec.

Koprivnički gradonačelnik istaknuo je kako pojačavaju infrastrukturu u općinama, omogućavaju ljudima da ostanu živjeti u svom kraju, ali i pokazuju koliko je važno da se cijeli kraj ravnomjerno i snažno razvija. Naše Koprivničke vode imaju kapacitet nositi ovako veliku europsku investiciju – nakon obilaska kazao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI