Ajajaj! Došli Slovaci i pokazali našim ribičima kako se vadi kapitalac za kapitalcem

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Kao i svake godine, slovačka ekspedicija ribolovaca došla je na jezero Šoderica kako bi lovili ribe na, kako su naveli, prekrasnoj i zahtjevnoj vodi. Često se može čuti da je Šoderica na glasu kao voda na kojoj je teško doći do ribe i kapitalnih primjeraka. No, slovački ribolovci u potpunosti su demantirali ovu priču s nedostatkom ribe u Šoderici te su u nekoliko dana iz vode izvukli četiri kapitalna šarana.

Najzaslužniji za to bio je poznati slovački sportski ribolovac Ivan Michael koji je iz Šoderice izvukao šarane teške 23,5 kilograma, 21,75 kilograma te 16,4 i 15,5 kilograma. Naravno, svi su kapitalci izvagani i pušteni natrag u jezero.

Inače, Ivan Michael u ribolovnoj javnosti svoje zemlje poznat je po tome što je bio nacionalni rekorder s najvećim ulovljenim šaranom. Naime, on je 2014. godine izvukao šarana teškog 29,65 kilograma. Iako je njegov zemljak godinu dana kasnije ulovio šarana teško 30,01 kilogram, Ivanov ulov ostaje drugi najveći u povijesti.

– Ivan je bio oduševljen Šodericom. Kazao je da se radi o predivnoj vodi, ali vrlo zahtjevnoj za ribolov. Prema rezultatima koje je napravio, može se reći da se dobro snašao – rekao je Zlatko Hraščanec, ribolovac i ribočuvar koji je komunicirao sa slovačkim ribolovcima.

Da je poznati ribič bio vrlo zadovoljan Šodericom, ali i cijelim ugođajem, dokazuje da je ‘Podravsko more’ preporučio i svojim kolegama koji su također stigli na ribolov u srce Podravine i naše najpoznatije jezero.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI