USPJEŠNA AKCIJA POLICIJE Pala peteročlana banda dilera droge, zaplijenjena im hrpa novca, mobitela i oružje

Tereti ih se za kaznena djela proizvodnje i prometa drogama, trošenja i nedopuštenog posjedovanja te nelegalnog oružja


Autor: podravski.hr — 20.11.2017. / 15:42 Crna kronika

Novac koji je policija oduzela dilerima droge

Pet osoba uhićeno je danas u opsežnoj policijskoj akciji u kojoj je razbijena banda dilera droge s područja Đurđevca te Zagrebačke i Brodsko-posavske županije. Tereti ih se za kaznena djela proizvodnje i prometa drogama, trošenja i nedopuštenog posjedovanja te nelegalnog oružja.
Pretragama kuća i vozila pronađeno je i oduzeto oko 1600 tableta ecstasyja, kilogam marihuane, nešto amfetamina, sedam mobitela, 2170 eura, oko 26.000 kuna i poluautomatska puška.
Koprivnička policija, koja je uz pomoć kolega iz drugih županija, uspješno provela operativnu akciju, sumnja kako muškarac (33) s područja Đurđevca kupovao marihuanu od dvije osobe stare 27 i 34 godine te je proizvodio i prodavao. Kod njega je pronađena i poluautomatska puška.
Drugi muškarac (27) osmnjičen je da je prodavao marihuanu i amfetamin spomenutoj osobi iz Podravine. Najmlađu sudionik dilerske bande (22) osumnjičen je pak da je od muškarca (34) nabavljao marihuanu, ecstasy i amfetamin, a 36-godišnjak je prijavljen jer je posjedova marihuanu koju je prodavao drugim osobama na tržištu. (rm)
FOTO: POLICIJSKA UPRAVA