Ako imate ove simptome, možda nije korona

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Iako pandemija i dalje traje i brojevi novih slučajeva zaraze rastu, nisu svi slučajevi pacijenata vezani uz koronu. Naime, sve je veći broj pacijenata koji se žale na simptome slične covidu, no neki liječnici tvrde kako je moguće da se radi i o nekoj drugoj bolesti.

– Pojavila se neka viroza, kod nekih je klinička slika slična onoj kao kod gripe. Javljaju se jake glavobolje, bolovi u kostima i mišićima. Drugi, pak, imaju proljev, kašalj, probleme sa sinusima. Najvažnije je da se ljudi odmah testiraju, kako bi se isključio COVID-19, rekla je jedna epidemiologinja za Slobodnu Dalmaciju.

Delta soj uključuje temperaturu, glavobolju, curenje nosa i bolno grlo uz smanjen apetit, no sve manji broj pacijenata ima gubitak okusa i mirisa. Međutim, sve je veći broj pacijenata koji prijavljuju samo povišenu temperaturu i proljev, što je možda prije rezultat virusne infekcije.

Također nije isključeno da se radi o gripi ili čak običnoj prehladi. U svakom slučaju preporučuje se u slučaju bilokakvih simptoma javiti se svom liječniku.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI