Ako ste ovih dana primijetili da vas svrbe ili peku oči, šmrcate, kišete… budite oprezni

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Ako ste ovih dana primijetili da vas svrbe i/ili peku oči, šmrcate, kišete, kašljete, imate vodenast iscjedak iz nosa i druge tegobe koje bi mogle upućivati na alergijski rinitis, važno je posavjetovati se s liječnikom te pratiti peludnu prognozu i peludni kalendar vašeg područja.

Sezona oprašivanja biljaka na našem području počela je cvjetanjem lijeske, koja posjeduje pelud visokoga alergenog potencijala i poznata je kao vjesnik peludnih alergija. Pelud lijeske, a uz njega i pelud johe i čempresa, u narednih nekoliko dana očekuje se u visokoj koncentraciji, što znači da sve alergične osobe mogu očekivati tegobe.

Osobama alergičnim na spomenutu pelud savjetuje se izbjegavati alergene te odgoditi sve aktivnosti na otvorenom dok se koncentracija peludi ne smanji. Županijski Zavod za javno zdravstvo svakodnevno mjeri koncentraciju peludi u zraku kako bi osobe alergične na pelud na vrijeme dobile informacije i počele s uzimanjem terapije.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Sportsko natjecanje za djecu i roditelje

U sklopu Dječjeg tjedna održano je sportsko natjecanje „Najbolji tim u gradu“ u organizaciji Grada Križevaca, Zajednice športskih udruga Križevci i Društva športske rekreacije Križevci.

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI