Ako želite slati djecu u školu, morati potpisati ovu izjavu…

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Dijete ne booluje od covid-19 i nema simptoma te bolesti, odnsno povišena tjelesna temperatura, respiratorni problemi, kašalj, kratki dah, ili nije pod rizikom da je moglo biti zaraženo s covid-19, te nije u samoizolaciji, stoji u dokumentu koji moraju potpisati roditelji, koja će uskoro krenuti u vrtiće i škole.

Foto Ilustracija

Kako velik broj zaraženih nema simptome, a među njima je velik postotak djece, te s obzirom na to da škole i vrtići ne organiziraju testiranja, mnogi roditelji našli su se u čudu kada su shvatili da moraju potpisati ovakvu izjavu.

Većina vrtića i škola u Hrvatskoj, koji otvaraju vrata 11. svibnja, traži od roditelja da se izjasne do sutra (utorak, 5. svibnja) kako bi se mogla organizirati nastava, odnosno boravak djece u vrtićima i školama. Potpisana izjava roditelja dio je prijave djeteta za školu ili vrtić.

Osim što se od roditelja traži da potpišu izjavu da su zaposleni i da ne rade od kuće, traži se i potpis na izjavu da, dok su roditelji na poslu, nemaju mogućnosti za zbrinjavanje djeteta pod nadzorom odrasle osobe.

Foto Pixsell

Poseban je problem odredba o tome tko će dovoditi dijete u vrtić ili škole jer škole od roditelja traže da po dijete, ako roditelj ne može, dolazi osoba mlađa od 65 godina. Ta je odredba mnogim roditeljima stvorila probleme.

– Dijete će u školu dovoditi ili pak odvoditi sljedeće punoljetne osobe koje ne spadaju u rizičnu skupinu na obolijevanje od COVID-19 (nisu stariji od 65 godina, nisu kronični bolesnici)”, stoji u potpisanoj izjavi koju moraju potpisati roditelji. Isto tako moraju u posebnom upitniku navesti ime i prezime osobe koja će dovoditi njihovo dijete te navesti u kakvom je srodstvu s djetetom.

Tekst (index.hr)

Foto Pixsell

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI