ALARM U STRANCI Koprivničancima se ne sviđa ono što im se sprema iz Prigorja, a vremena je sve manje

Treba nam jaka ličnost i osoba koja će znati dovesti stvari u red i pomiriti podijeljene struje – rekao nam je Kešer još za vrijeme prve kandidature


Autor: podravski.hr — 30.04.2018. / 12:01 Aktualno

Koprivnički SDP-ovci traže kandidata

Slavko Tucaković, aktualni šef županijskog SDP-a i kandidat stranke za župana na prošlim izborima, definitivno se povlači iz aktivnijeg političkog života, doznajemo iz nekoliko bliskih mu stranačkih izvora. Tucaković je, čini se, prelomio i neće se kandidirati na skorašnjim izborima za predsjednika županijske organizacije koji se moraju provesti kroz mjesec dana. No, nije nam to želio ni potvrditi niti opovrgnuti, dodajući kako još ima vremena za odluku.

 

Slavko Tucaković neće se kandidirati

 

Njegova odluka, tvrdi visokopozicionirani županijski socijaldemokrat, nije naišla na opće odobravanje iz jednostavnog razloga – koprivnička i najbrojnija struja SDP-a nema pravu zamjenu za njega, a ono što im se sprema s križevačke strane nije im previše po volji.

Vodstvo županijskog SDP-a, kako neslužbeno doznajemo, imat će sjednicu kroz desetak dana, nakon što se održi Glavni odbor stranke u Zagrebu (6. svibnja). Do tada bi trebali naći protukandidata sve aktivnijem načelniku Kalnika Mladenu Kešeru koji će se, tvrde naši insajderi, sigurno kandidirati za prvog čovjeka SDP-a u županiji. Ni on nije ništa htio govoriti o svojim namjerema, ponovivši Tucakovićevu mantru kako „ima vremena“.

 

Mladen Kešer zasad je jedini izgledni kandidat

 

– SDP-u treba jaka ličnost i osoba koja će znati dovesti stvari u red i pomiriti podijeljene struje – rekao nam je Kešer još tijekom prve kandidature protiv Tucakovića. (ib)