Ambulanta u podravskom mjestu opet ostala bez liječnika

Članak je objavljen u tiskanom izdanju Podravskog lista

Kratko je trajala radost mještana Ferdinandovca da su napokon riješili problem stalnog liječnika u svom Domu zdravlja. Naime, krajem ožujka ambulanta u Ferdinandovcu napokon je dobila svog liječnika, mladog Jerka Anđelića iz Zagreba, koji je na posao svakodnevno putovao.

No, dr. Anđelić odlučio je otići na specijalizaciju, napušta Ferdinandovac te je Dom zdravlja opet raspisao natječaj za liječnika, a u ostanku u mjestu trebale bi ga potaknuti i poticajne mjere Općine. Podsjetimo, već više od dvije godine Dom zdravlja nije imao stalnog liječnika, a nedostatak je dva-tri dana u tjednu popunjavao dr. Mirko Zdeličan, umirovljeni liječnik.

– U posljednjih 20 godina u našoj se ambulanti izmijenilo 15-ak liječnika – kazao je općinski načelnik Vjekoslav Maletić i dodao da sada ima upita zainteresiranih liječnika.

Dodaje kako bi ih u ostanku u njihovu mjestu mogla potaknuti izdašna naknada od 50 tisuća kuna za svaku godinu rada u ambulanti, kao i najam općinskog stana za simboličnu jednu kunu mjesečno. Stan je površine 100 četvornih metara, nalazi se iznad prostorija Dječjeg vrtića Košutica nedaleko od Doma zdravlja te je i uređen. Dr. Anđelić, kazao je, nije ostvario pravo ni na kakav novac jer nije ostao godinu dana u njihovoj ambulanti.

Foto: Općina Ferdinandovac

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI