ANKETA Nakon što je biskup ranio kolegu u lovu: je li primjereno da svećenici ubijaju životinje

Hitno je operiran, no to mu nije zadnja operacija jer da bi se takva teška ozljeda kosti sanirala, potreban je barem još jedan operativan zahvat


Autor: podravski.hr — 19.01.2019. / 14:27 Aktualno

Ilustracija / Lovac se upucao u glavu (fotografija nema veze s događajem iz teksta)

“Hvala na pitanju, dobro sam. Oporavit ću se. I biskupa Huzjaka ne krivim za nezgodu. One se u lovu događaju. Nemam vam više ništa drugo za reći. Nema potrebe dalje raspravljati o slučaju”, rekao je Jutarnjem listu pasionirani lovac Davorin Vidas (64) kojeg je pretprošli petak ujutro u lovu ranio bjelovarsko-križevački biskup, mons. Vjekoslav Huzjak (58).

Zbog prostrijelne rane natkoljenice Vidas je hospitaliziran u KB-u Dubrava. Hitno je operiran, no to mu nije zadnja operacija jer da bi se takva teška ozljeda kosti sanirala, potreban je barem još jedan operativan zahvat.

Je li u redu da svećenici kao lovci pucaju na životinje?

View Results

Loading ... Loading ...

Prema informacijama Jutarnjeg lista, Vidas i biskup dobili su svoje polučeke na 1,5 metara visine od zemlje i dijelilo ih je oko 90 metara. Kad je naišla divlja svinja, obojica su zapucala, no s obzirom na to da je divljač bila bliže Vidasu, biskup je pogodio Vidasa.

Sisačka Policijska uprava kazneno je prijavila biskupa zbog ranjavanja kolege u lovu, a čekaju ga istraga i najvjerojatnije suđenje.

Sugovornici Jutarnjeg iz crkvenih krugova kažu kako će o svemu biti obaviješten i Papa, ali navode da iz Vatikana za biskupa Huzjaka sigurno neće biti kazni.

– Mnogi talijanski, austrijski i njemački biskupi su lovci koji posebno slave zaštitnika lovaca sv. Huberta – kažu sugovornici Jutarnjeg i zaključuju kako Crkva ne zabranjuje lov, sveti Hubert je zaštitnik lovaca i sam je bio lovac. (rm, Jutarnji list)

FOTO: ILUSTRACIJA