SUDJELUJTE U ANKETI Nakon ‘afere Piškornica’ novi odnosi snaga na političkoj sceni. Evo tko dobiva, a tko gubi…

Župan Darko Koren ni kasnije se Jozinovića nije jasno odrekao


Autor: podravski.hr — 01.12.2017. / 8:44 Aktualno

Vijećnik HDZ-a Ernest Forjan i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP)

Župan Darko Koren (Mreža), ali i županijski HDZ na čijem je čelu dožupan Darko Sobota (HDZ) pretrpjeli su ozbiljan politički udarac zbog posljednjih događaja oko Piškornice. Smjena direktora Mladena Jozinovića, koji je sam sebi isplatio 1,3 milijuna kuna bonusa i honorara za prošlu godinu, poljuljala je političku poziciju županijske vlasti koja je dosad Jozinoviću davala bezrezervnu potporu.
Župan Koren ni kasnije se Jozinovića nije jasno odrekao. Uz napomenu kako ne odobrava isplatu milijunskog bonusa, Koren ne propušta upozoriti kako je sve to zapravo politička igra. Za kuma i prijatelja Jozinovića pak napominje da je glavni autoritet u biznisu sa smećem u Hrvatskoj i hvali ga da je njegovom zaslugom megainvesticija u RCGO Piškornica danas pred realizacijom. Ukratko – žao mu je što je otišao jer boljeg od njega za taj posao nema.

Za koga biste glasali da su danas izbori za župana?

View Results

Loading ... Loading ...

Za koju stranku biste glasali da su danas izbori u županiji?

View Results

Loading ... Loading ...

S druge strane, u priči oko Piškornice silno je profitirao Živi zid čiji je županijski vijećnik Dejan Kutičić prvi upozorio na skandaloznu isplatu bonusa. Za razliku od saborskog zastupnika Željka Lackovića koji je u samo pola godine prešao put od žestokog protivnika Korena i Jozinovića do njihova čvrstog apologeta.
Županijski SDP nije bio po strani, ali nije pretjerano profitirao od afere s Piškornicom. Na prvi pogled, komunikacijski je to loše odradio i gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP), za kojeg se na tematskoj sjednici Gradskog vijeća o Piškornici nije znalo je li za Jozinovićevu smjenu ili ostanak. No, kasnije se pokazalo da je Jakšić odradio veliki lobistički posao kako bi na čelo Piškornice došao Mladen Ružman, koprivnički kadar na menadžerskoj poziciji u HEP-u.
Sve u svemu, iza nas – a bogme i ispred – burni su politički dani. Zato nas zanima kako danas, nakon afere Piškornica, stoje ključni politički akteri, a kako stranke. Evo vam ankete pa klikajte. Odgovore i komentare objavit ćemo potkraj tjedna. (rm)