Anton Magzan ‘uzeo’ šestu Kulturu u fokusu, izložba na Sjeveru!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Na Sveučilištu Sjever jučer je održana izložba 100 najboljih fotografija, šestog u nizu natječaja Kultura u fokusu, idejnog začetnika i organizatora dr. Maria Periše. Stručni žiri u sastavu Draženka Jalšić Ernečić, Siniša Hančić, Krasnodar Peršun, Dženat Dreković i Mario Periša odabrali su i ovogodišnje pobjednike.

Pobjednička fotografija ona je Antona Magzana, dok su uz njega još dva najbolja rada Borne Filića i Neje Markičević.

„Kultura u fokusu postala je nakon šest godina jedan značajan brend. Ovo je sjajna promocija Sveučilišta Sjever i Koprivnice kroz kulturu, za koju se čuje diljem Hrvatske – rekao je prilikom otvorenja izložbe gradonačelnik Jakšić.

Na natječaj se prijavilo 80 autora sa 680 radova.

-Kultura u fokusu ima za cilj stvaranje fotografija i dokumentarnog materijala s umjetničkom vrijednošću, promocije kulturnog stvaralaštva, stvaranja baze fotografija za daljnja istraživanja autorskih djela, kao i poticanja kreativnog izričaja i veće zastupljenosti kulturnih sadržaja u medijima i na društvenim mrežama – rekli su na Sveučilištu Sjever.

Fotografski se bilježe predstave, izložbe, performansi, koncerti, ples, muzejske izložbe, portreti umjetnika, kao i spomenička baština.

FOTO Grad Koprivnica

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI