Antun: Imam simptome, no za moju liječnicu nije dovoljno da me šalje na testiranje

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Jedan od onih koji nisu mogli na testiranje na koronavirus, a ima simptome je i Antun Balažinec iz koprivničkog prigradskog naselja Reka. Ogorčen je na postupke ordinacije njegove obiteljske liječnice dr. Jelene Galović. Iako ima simptome koronavirusa, tvrdi on, u dva navrata zvao je ordinaciju, no nije poslan na testiranje kako bi se utvrdilo boluje li od koronavirusa.

– Izgubio sam osjet mirisa i imam šmrcavicu, iako mi nos ne curi. To su dva sigurna simptoma koronavirusa, no za moju liječnicu i njenu medicinsku sestru to nije povod da me pošalju na testiranje – žali se Antun Balažinec.

Antun Balažinec

Nakon što ga u ordinaciji njegove obiteljske liječnice nisu željeli poslati na testiranje, Antun se obratio i COVID ambulanti te epidemiologu.

– Rečeno mi je da me moja obiteljska liječnica mora poslati na testiranje pa sam se još jednom obratio u ordinaciju. I drugi poziv ordinaciji završio je bez upute na testiranje pa sam ponovno zvao COVID ambulantu i epidemiologa – pojašnjava Antun Balažinec.

Na kraju mu je, dodaje Antun, epidemiolog rekao da ostane u samoizolaciji deset dana. Pridržava se naputka epidemiologa, ali se nikako ne može pomiriti s činjenicom da nije poslan na testiranje. U ordinaciji dr. Jelene Galović ističu kako su u slučaju Antuna Balažinca postupili prema proceduri predviđenoj za sumnju na zarazu koronavirusom.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI