Antunov sjemenski krumpir prodaje se diljem Hrvatske: Poljoprivreda je moja ljubav

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Antun Grudić (67) iz Pitomače već se 20 godina bavi uzgojem sjemsnkog krumpira. Jedini je uzgajivač sjemenskog krumpira u Podravini, a u ovoj sezoni ima ga na pet hektara i očekuje da će urod iznositi oko 15 tona po hektaru. Sav urod kroz svoju tvrtku plasira u poljoljekarne diljem Hrvatske.

– Moj sjemenski krumpir ima svu potrebnu dokumentaciju od A testa do deklaracije, čime se potvrđuje i njegova kvaliteta. Uzgoj zahtijeva dosta brige, a kako ukupno obrađujem 200 hektara zemljišta, imam šest djelatnika pa se sav posao obavi kvalitetno i na vrijeme – kaže Antun Grudić.

Uzgoj sjemenskog krumpira je, dodaje Grudić, isplativ, a u svojoj ponudi ima i sjemenski kukuruz, pšenicu i ječam.

– Po struci sam agronom i to je razlog zašto sam se odlučio uzgajati sjemenski krumpir i žitarice. Najisplativiji je uzgoj sjemenskog krumpira za koji bazno sjeme uvozimo iz Njemačke i Škotske. Za kilogram se cijena kreće oko devet kuna i kad imamo rodnu godinu, onda je profitabilnost neupitna – kaže Antun Grudić.

Svu dobit od uzgoja, dodaje Antun, redovito ulaže u mehanizaciju i zemljište koje obrađuje. Zahvaljujući modernoj mehanizaciji bez problema sa šest djelatnika uspijeva kvalitetno obraditi sve parcele.

– Poljoprivreda nije samo moj posao, već i velika ljubav, pa i u ovoj trećoj životnoj dobi ne odustajem od svog životnog poziva. Za uspješno poslovanje i kvalitetu naših sjemenskih proizvoda nužna su ulaganja u mehanizaciju i o tome vodim posebnu brigu – zaključio je Antun Grudić.

FOTO Begović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI