Antunov sjemenski krumpir prodaje se diljem Hrvatske: Poljoprivreda je moja ljubav

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Antun Grudić (67) iz Pitomače već se 20 godina bavi uzgojem sjemsnkog krumpira. Jedini je uzgajivač sjemenskog krumpira u Podravini, a u ovoj sezoni ima ga na pet hektara i očekuje da će urod iznositi oko 15 tona po hektaru. Sav urod kroz svoju tvrtku plasira u poljoljekarne diljem Hrvatske.

– Moj sjemenski krumpir ima svu potrebnu dokumentaciju od A testa do deklaracije, čime se potvrđuje i njegova kvaliteta. Uzgoj zahtijeva dosta brige, a kako ukupno obrađujem 200 hektara zemljišta, imam šest djelatnika pa se sav posao obavi kvalitetno i na vrijeme – kaže Antun Grudić.

Uzgoj sjemenskog krumpira je, dodaje Grudić, isplativ, a u svojoj ponudi ima i sjemenski kukuruz, pšenicu i ječam.

– Po struci sam agronom i to je razlog zašto sam se odlučio uzgajati sjemenski krumpir i žitarice. Najisplativiji je uzgoj sjemenskog krumpira za koji bazno sjeme uvozimo iz Njemačke i Škotske. Za kilogram se cijena kreće oko devet kuna i kad imamo rodnu godinu, onda je profitabilnost neupitna – kaže Antun Grudić.

Svu dobit od uzgoja, dodaje Antun, redovito ulaže u mehanizaciju i zemljište koje obrađuje. Zahvaljujući modernoj mehanizaciji bez problema sa šest djelatnika uspijeva kvalitetno obraditi sve parcele.

– Poljoprivreda nije samo moj posao, već i velika ljubav, pa i u ovoj trećoj životnoj dobi ne odustajem od svog životnog poziva. Za uspješno poslovanje i kvalitetu naših sjemenskih proizvoda nužna su ulaganja u mehanizaciju i o tome vodim posebnu brigu – zaključio je Antun Grudić.

FOTO Begović

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Imamo nove slučajeve zaraze, pogledajte gdje…

Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavještava javnost kako su nakon pristiglih nalaza na području županije potvrđena tri nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2,  a riječ je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI