Apel građana: Dogodit će se tragedija jer biciklisti jure i ništa ne paze!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

U blizini centra Križevaca, stanari zgrada iza Zavoda za zapošljavanje upozorili su nas na opasan kolni izlaz kod kojeg je već nekoliko puta bilo problema s biciklistima koji se velikom brzinom spuštaju niz ulicu, a stanari koji izlaze autom ne mogu ih vidjeti ako ne izađu na prijelaz s pola vozila, što samo po sebi može prouzročiti nesreću.  

Radi se o Ulici kralja Tomislava, a izlaz se ne vidi zbog zgrade Zavoda za zapošljavanje. Iako bi prema prometnim pravilima biciklisti trebali sići s bicikla i prijeći prijelaz kao pješaci, to gotovo nikad nije slučaj pa se tako samo srećom gotovo svakodnevno izbjegavaju nesreće, što nam je rekao jedan od stanara. No, govore nam dobro upućeni, da je samo pitanje vremena kada će doći do teže prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

– Svakodnevno izlazim ovdje i moram s pola auta izaći na prijelaz da vidim glavnu cestu, a biciklisti se spuštaju velikom brzinom i već je nekoliko puta skoro došlo do sudara. Mislim da bi se stvar riješila običnim ogledalom i nadam se da će se nešto riješiti prije nego dođe do nesreće – rekao je jedan od stanara.

Hoće li se postaviti nekakav oblik signalizacije, koji bi uvelike povećao sigurnost prometa na ovom raskrižju, pitali smo i u Gradu. No, odgovoreno nam je da zasad planovi za postavljanje ogledala ne postoje pa će stanari još neko vrijeme ‘naslijepo’ izlaziti iz zgrade. Ipak, u Gradu su apelirali na bicikliste na odgovorno ponašanje u prometu i poštivanje prometnih pravila, koja su u ovom slučaju više nego jasna.

– U ovom trenutku nije u planu postavljanje ogledala, a ovim putem apeliramo na sve sudionike u prometu da poštuju prometna pravila. Svi biciklisti dužni su pješački prijelaz prijeći kao pješaci, gurajući bicikl, kratko su komentirali iz Grada.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Premijerova supruga pozitivna na koronavirus

Nakon pojave blage temperature, Ana Maslać-Plenković, supruga premijera Andreja Plenkovićs u subotu je pristupila testiranju na prisutnost koronavirusa te joj je nalaz pozitivan. Predsjedniku Vlade

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI