APEL KOJI JE ODJEKNUO: Prestanite s uništavanjem gradske imovine!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Apel koji je gradonačelnik Mario Rajn u četvrtak navečer uputio građanima na svojoj Facebook stranici privukao je veliku pozornost i izazvao lavinu komentara.

– Zadnjih nekoliko mjeseci građani mogu svjedočiti bezobraznom uništavanju gradske imovine, odnosno imovine svih građana. Samo ove godine utrošeno je više desetaka tisuća kuna na uređenje grada i popravke. No, sve je to novac građana, novac svih nas. Želimo li se stvarno ovako odnositi prema svojoj imovini? Volite ovaj grad, a nemojte ga uništavati! – napisao je Rajn i uz post objavio nekolicinu vlastitih fotografija, poput oštećenog koša za smeće, razbijene posude za cvijeće pred crkvom sv. Ane i uništenog dječjeg vrtuljka.

Priznaje da je post objavio u povišenom emocionalnom tonusu, i to zbog – kako nam je rekao u petak – bijesa, ljutnje i tuge.

– Što mi je bio okidač? Lani su nas sugrađani iz Tomislavove molili da postavimo ljuljačku za malu djecu, što smo i učinili, a sada je potrgana. Tamo smo postavili ogradu kako bi se izbjeglo uništavanje do kojeg je dolazilo za noćnih provoda, a sada ovo. Radi se o čistoj obijesti – rekao je gradonačelnik, domećući kako gradska uprava mnogo ulaže naročito u obnovu sprava na dječjim igralištima i na postavljanje novih, ali ne zato da bi se one uništavale.

Napominje i kako su uveli dežurstvo komunalnog redara jedan dan u tjednu do 22 sata, no to, naravno, nije dovoljno da spriječi vandalizam.

U komentarima pod njegovom objavom razvila se žustra rasprava i mnogi se slažu s gradonačelnikovim ogorčenjem, a neki su priložili vlastite fotografije uništenih stvari u svojoj okolini.

– Klinci, pogotovo srednjoškolci, dolaze u naš parkić u Tomislavovoj i trgaju sve. Ja ih opominjem često, čak sam i policiju znala zvati, ali ništa. Ne kužim zašto policija koji put ne navrati tu sama vidjeti što rade. To rade redovito iz dana u dan i danju i noću – napisala je Paula Viher.

– Jako tužno i bolno za gledati. Ja sam odrasla u Križevcima i, koliko mene sjećanje služi, po gradu nikad nije bilo toliko štete kao u zadnje vrijeme. Slažem se da bi trebalo podstaviti kameru i poslati koju kaznicu – nadovezala se Ana Hladnić.

Upravo postavljanje videonadzora spominje se kao moguće rješenje problema.

– Gospodine gradonačelniče, sljedeće novce koje ulažete u grad uložite u kamere – predlaže Stevo Rumenjak.

– Nažalost, od grada bude trebalo napraviti Big brother (čitaj: sve pod kamerama) – slaže se Dejan Pernjak Pero.

Gradonačelnik Rajn kaže kako doista razmišlja o postavljanju kamera kod dječjih vrtića kako bi se uništavanje spriječilo. – Raspitat ćemo se kako možemo postaviti videonadzor u skladu sa zakonima i propisima, jer to je vrlo osjetljivo područje – najavio je on.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

  • Pročitaj sljedeće...

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI