APEL KOJI JE ODJEKNUO: Prestanite s uništavanjem gradske imovine!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Apel koji je gradonačelnik Mario Rajn u četvrtak navečer uputio građanima na svojoj Facebook stranici privukao je veliku pozornost i izazvao lavinu komentara.

– Zadnjih nekoliko mjeseci građani mogu svjedočiti bezobraznom uništavanju gradske imovine, odnosno imovine svih građana. Samo ove godine utrošeno je više desetaka tisuća kuna na uređenje grada i popravke. No, sve je to novac građana, novac svih nas. Želimo li se stvarno ovako odnositi prema svojoj imovini? Volite ovaj grad, a nemojte ga uništavati! – napisao je Rajn i uz post objavio nekolicinu vlastitih fotografija, poput oštećenog koša za smeće, razbijene posude za cvijeće pred crkvom sv. Ane i uništenog dječjeg vrtuljka.

Priznaje da je post objavio u povišenom emocionalnom tonusu, i to zbog – kako nam je rekao u petak – bijesa, ljutnje i tuge.

– Što mi je bio okidač? Lani su nas sugrađani iz Tomislavove molili da postavimo ljuljačku za malu djecu, što smo i učinili, a sada je potrgana. Tamo smo postavili ogradu kako bi se izbjeglo uništavanje do kojeg je dolazilo za noćnih provoda, a sada ovo. Radi se o čistoj obijesti – rekao je gradonačelnik, domećući kako gradska uprava mnogo ulaže naročito u obnovu sprava na dječjim igralištima i na postavljanje novih, ali ne zato da bi se one uništavale.

Napominje i kako su uveli dežurstvo komunalnog redara jedan dan u tjednu do 22 sata, no to, naravno, nije dovoljno da spriječi vandalizam.

U komentarima pod njegovom objavom razvila se žustra rasprava i mnogi se slažu s gradonačelnikovim ogorčenjem, a neki su priložili vlastite fotografije uništenih stvari u svojoj okolini.

– Klinci, pogotovo srednjoškolci, dolaze u naš parkić u Tomislavovoj i trgaju sve. Ja ih opominjem često, čak sam i policiju znala zvati, ali ništa. Ne kužim zašto policija koji put ne navrati tu sama vidjeti što rade. To rade redovito iz dana u dan i danju i noću – napisala je Paula Viher.

– Jako tužno i bolno za gledati. Ja sam odrasla u Križevcima i, koliko mene sjećanje služi, po gradu nikad nije bilo toliko štete kao u zadnje vrijeme. Slažem se da bi trebalo podstaviti kameru i poslati koju kaznicu – nadovezala se Ana Hladnić.

Upravo postavljanje videonadzora spominje se kao moguće rješenje problema.

– Gospodine gradonačelniče, sljedeće novce koje ulažete u grad uložite u kamere – predlaže Stevo Rumenjak.

– Nažalost, od grada bude trebalo napraviti Big brother (čitaj: sve pod kamerama) – slaže se Dejan Pernjak Pero.

Gradonačelnik Rajn kaže kako doista razmišlja o postavljanju kamera kod dječjih vrtića kako bi se uništavanje spriječilo. – Raspitat ćemo se kako možemo postaviti videonadzor u skladu sa zakonima i propisima, jer to je vrlo osjetljivo područje – najavio je on.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI