APSURDAN ZNAK: Do autosalona i servisa možete, ali samo biciklom ili pješice

Podravski list profile

Poznati koprivnički poduzetnik Ivan Bedeković, vlasnik autosalona na Zagrebačkoj cesti u Koprivnici obratio nam se s nesvakidašnjim problemom. S jedne i druge strane prometnice, djelatnici Hrvatskih cesta su postavili znakove zabrane skretanja na parkiralište njegovog autosalona i susjedne zgrade autodijelova.

– Kako ću raditi, obavljati svoju djelatnost, ako je s jedne i druge strane postavljen znak zabrane, ali i iscrtana puna linija tako da se uopće ne smije skretati. Ne znam odgovoriti na to pitanje, i postavljam ga onima koji su te znakove postavili. Doista, građevinskom dozvolom je uređeno kako se iz smjera Zagreba ne smije skretati ili bi trebali napraviti skretnicu na prilaz našoj parceli. Zbog toga smo Josip Sulimanec, čije je bilo susjedno zemljište i ja, kupili parcelu i napravili prilazni put za kamione. No, u građevinskoj dozvoli nije bilo govora da se neće smjeti skretati iz koprivničke strane. Odgovor na pitanje zašto je taj znak postavljen, ni danas nemam – rekao je Ivan Bedeković, vlasnik poznatog autosalona. Dodao je kako su zbog svega vozači u stalnom prekršaju.

Ivan Bedeković

– Nitko se ne pridržava tih znakova, a realno, da se dogodi nedajbože prometna nesreća, ti bi vozači ispali krivima jer su prekršili prometno pravilo. Neki dan je policajac upozorio kako se tu ne smije skretati. Kako da ljudima objasnim da ne mogu skrenuti na parkiralište autosalona i autodijelova, stvarno ne znam, situacija je apsurdna – ogorčen je bio Ivan Bedeković.

– Prošle jeseni imali smo sastanak s gradonačelnikom. Rekao mi je da grad s tim nema ništa. Odgovorio sam mu da poreza plaćam Koprivnici i protupitanjem zašto se netko ne potrudi pomoći nam kada si sami ne možemo. Dok dođe kamion, ne smije skrenuti udesno, i automobile moramo stovarivati na državnoj cesti. Normalno smo izgradili halu i počeli raditi, auti i kamioni su išli normalno k nama, sve je bilo u redu. No, jednog jutra samo su osvanuli znakovi., odjednom je skretanje u autosalon i autodijelove postao problem – uznemireno nam se požalio Bedeković.

Iz Hrvatskih cesta dobili smo konkretan odgovor kako su znakovi postaljveni na osnovu prometne dokumentacije za koju je izdana potvrda i građevinska dozvola. Prevedeno, da se taj problem riješi kompletno se treba izmijeniti dokumentacija za državnu cestu DC2, u narodu poznatu kao Podravsku magistralu. Odgovor Tamare Pajić iz odnosa s javnošću Hrvatskih prenosimo u cijelosti. “Prometni znakovi B28 „zabrana skretanja ulijevo“ i  B29 „zabrana skretanja udesno“ sa dopunskom pločom E08 „zabrana skretanja za teretna vozila (kamione)“ u Zagrebačkoj ulici, postavljeni su na osnovu projektne dokumentacije na koju je izdana potvrda i građevinska dozvola, a sukladno izdanim posebnim uvjetima građenja, a sve na temelju zahtjeva i izdane suglasnosti za izgradnju i uređenje prilaza na državnu cestu DC2, na privatne parcele navedenih subjekata – korisnika; Autodijelova Tokić i Autosalona Mazda Bedeković”, priopćili su iz Hrvatskih cesta.

FOTO Nikola Wolf

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti
  • Više s weba

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI