APSURDNA DRŽAVA ‘Živim bez kune primanja, a ne daju mi pomoć jer sam vlasnica ove trošne kućice’

Zlatica živi kod jednog gospodina u selu kojem pomaže u kućanskim poslovima jer nema nikakvih primanja


Autor: podravski.hr — 04.12.2017. / 9:53 Aktualno

Zlaticu Patrčević zatekli smo s pola štruce staroga kruha pod rukom

Zlaticu Patrčević (70) iz Hlebina kod Koprivnice susreli smo u njezinoj trošnoj kućici gdje je došla nahraniti psa koji joj čuva imanje.
Inače, Zlatica živi kod jednog gospodina u selu kojem pomaže u kućanskim poslovima, jer nema nikakvih primanja.
– Imamo dogovor da ja kuham, čistim kuću i hranim kokoši, a on se brine o meni. Nažalost, to mi je jedina mogućnost za preživljavanje jer sam probala kuću dati Centru za socijalnu skrb da mi daju neku socijalnu pomoć, no još uvijek čekam odgovor. A do tada nemam pravo na novčanu pomoć jer sam vlasnik nekretnine. Radi se o ovoj trošnoj kućici koja malo vrijedi, no svejedno se to prizna kao nekretnina tako da živim bez kune primanja – kazala je Zlatica.
Kako kaže, jedno vrijeme dobivala je pomoć za ogrjevno drvo od Općine, radila je sitne poslove po selu, no više ne može raditi jer boluje od epilepsije.
– Nešto malo pomogne mi šogorica, imala sam prije i kokoši, no danas mi je ostao samo pas. Puno mi pomaže i nećak koji se brine o mojem psu, no inače svakog dana dolazim hraniti ga. Teško mi je ovako živjeti, no nemam drugog izbora. A ako i dobijem socijalnu pomoć, to će biti malo novca i svejedno neću moći sama živjeti. No, nadam se da ću ipak imati svoj novac, ma kako malo to bilo – zaključila je Zlatica. (sm)
FOTO: NIKOLA WOLF