Atletska staza i bike park u našem gradu: Kreću radovi na prvoj fazi!

Puno je projekata najavljeno i započeto u Ludbregu posljednjih godina, a o stanju nekih od njih bilo je riječi na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća na kojoj su vijećnice Gordana Loparić i Maca Jančić pitale gradonačelnika upravo o statusu nekih od duže najavljivanih projekata.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Dosta su ljudi upoznati s najavljenim novitetima u gradu, na nekima se vidi pomak, na nekima ne, pa me zanimaju informacije o projektu bike parka i atletske staze – postavila je pitanje vijećnica Loparić. Na pitanja je odgovarao gradonačelnik Bilić koji je rekao kako su projekti u različitim fazama te da se stalno radi na provedbi.

– Nešto od svega najavljenog uskoro će biti gotovo, a nešto i jest. Gotovo je odbojkaško igralište, nova vanjska gumena podloga kod škole ovih će dana biti gotova i predana na korištenje školi. Istovremeno sa završetkom asfaltnoga dijela kod groblja će se asfaltirati i košarkaško igralište kako bi se na njega mogla staviti gumena podloga, a obnovljeni su i koševi. Što se tiče atletske staze, potpisan je i napokon ugovor jer smo ponavljali javnu nabavu budući da se prvi put nitko nije javio za radove. Očekujemo početak radova i prve faze u koju ide formiranje atletske staze, asfaltiranje podloge za gumu i uređenje središnjeg dijela atletskog borilišta, odnosno zelene površine – rekao je gradonačelnik Bilić.

Dodao je i kako se uskoro očekuju sredstva za gradnju umjetne trave na Podravini na pomoćnom igralištu tako da se taj objekt može staviti kao dodatna sportska infrastruktura, a pojasnio je i status Bike parka.

– Glavni projekt Bike parka je gotov kao i statički izračun za najsloženije sprave na njemu. U vezi tog projekta sa Županijom imamo dogovor da to bude županijski projekt i da ga oni gurnu za financiranje preko nacionalnog turističkog fonda jer toga nema u Hrvatskoj i bio bi jedan od prvih koji bi se gradio na taj način. Nadamo se uskoro natječaju na koji ćemo se javiti sa spremnom projektnom dokumentacijom i tamo ponuditi projekt kao dodatni sadržaj za Ludbrežane i turiste – rekao je gradonačelnik Bilić.

Slično pitanje postavila je i vijećnica Maca Jančić koju je zanimala faza uređenja i izgradnje autokampa i bazena. – Autokamp je u fazi uređenja, formirane su čestice, stigla je sanitarna oprema i uskoro očekujemo postavljanje i ograđivanje te prve prezentacijske aktivnosti, a na proljeće i prve goste.

Pored tog odmorišta izgradili smo na pristupu otoku i dvije pozicije za kampere s prostorom za pražnjenje toaleta u kamperima. To je projekt vezan uz mađarske partnere i uskoro će biti predstavljeni još neki turistički proizvodi po tom projektu poput hodočasničke staze po Vinogradima Ludbreškim. Također je napravljen i postavljen kamp na otoku za izviđače koji je testiran s belgijskim izviđačima koji su bili oduševljeni – rekao je gradonačelnik Bilić.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI