Autobusno stajalište je mjesto za pijanke, a cesta služi kao staza za utrke

Roditeljima školaraca iz koprivničkog prigradskog naselja Jagnjedovac velik je „trn u oku“ autobusno stajalište u samom središtu njihova naselja. To stajalište, kažu oni, često se u večernjim satima koristi za pijančevanje pa je ujutro kad djeca čekaju autobus puno otpada. Dodatni problem je i činjenica da prostor u kojem djeca čekaju autobus nikad nije izbetoniran i prilikom obilnijih kiša školarci zapravo čekaju autobus u blatu.

Ova je priča objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Nasuprot stajališta je trgovina, a kako u našem naselju nema kafića, to je mještanima koji su skloni alkoholu najdraže mjesto za opijanje. Stajalište ima klupu pa oni tu znaju zasjesti, a nakon pijanki obvezno ostavljaju pravi nered – žale se roditelji.

U više navrata, dodaju oni, na problem s opijanjem na autobusnom stajalištu upozorili su gradsku upravu i policiju, no svako malo i dalje je ujutro stajalište puno otpada.

– Mi često sami očistimo taj nered jer ne želimo da naša djeca na cesti čekaju autobus. Dojadilo nam je svako malo raditi posao koji nije naš i krajnje je vrijeme da gradska uprava i komunalni redar riješe taj problem – ističu ogorčeni roditelji.

Veliki problem, kažu roditelji, predstavljaju i neodgovorni vozači koji doslovno jure kroz središte naselja. Zbog toga roditelji strahuju za djecu.

– Tražimo i da se i u središtu našeg naselja postave uspornici ili ležeći policajci koji će prisiliti vozače da smanje brzinu. Pješački prijelaz je iza zavoja i pitanje je vremena kad će netko od tih neodgovornih vozača naletjeti na našu djecu dok prelaze cestu. Žalosno je i da već mjesecima drugo autobusno stajališta na ulazu u naše naselje iz smjera Koprivnice nije uređeno nakon što je na jednom dijelu puklo staklo – zaključili su roditelji školaraca.

Poslali smo upit gradskoj upravi što namjerava učiniti kako bi se riješili problemi na koje upozoravaju Jagnjedovčani, no do zaključenja ovog broja nismo dobili odgovor.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI