AVANTURA CRVENOG POLA Gospođa Zlata: Na vrata doma u 2.30 ujutro banula mi je policija…

Kako neslužbeno doznajemo, kradljivac pola zakačio se tog dana s ukućanima i krenuo prema Ludbregu iz revolta


Autor: podravski.hr — 18.02.2019. / 18:48 Aktualno

Zlata Posavec sa svojim crvenim polom u garaži

Četiri dana trajala je velika potraga za crvenim vw polom Zlate Posavec (74) iz Križovljana pored Ludbrega. Njen limeni ljubimac ukraden joj je „ispred nosa“, i to s parkirališta u samom središtu Ludbrega, za vrijeme kad je s obližnjeg bankomata dizala novac.

– Ostala sam bez novca nakon nabavke namirnica u trgovini i otišla sam u centar kako bih digla još s bankomata. Kad sam se vraćala prema autu, nije ga bilo, a u daljini sam vidjela kako moj polo odmiče iza zavoja – rekla nam je prošli tjedan gospođa Zlata u svom domu u Križovljanu.

Kaže kako je ipak sretna jer je njen polo sad opet u garaži nakon što je ludbreška policija ipak kasnije ulovila krivca.

U razgovoru s vlasnicom automobila i njenim suprugom Franjom (71) doznajemo kako je crveni polo doživio pravu malu avanturu. Na parkiralištu pored poslovnice pošte na Trgu svetog trojstva u Ludbregu, ujutro u subotu 9. veljače, ostavila ga je s 89.000 kilometara, a kad su ga pronašli imao je više od 90.000 kilometara.

– Gdje je dotični sve bio s našim automobilom zna samo on, prošao je više od tisuću kilometara, no u autu sam pronašao potvrdu s autoceste i naplatnih kućica, i to čak iz Kutine – govori suprug Franjo i dodaje da je i policija uzela neke potvrde koje govore kuda se sve „lopov“ kretao.

U autu je bilo i nešto namirnica i piva, a osoba koja joj ga je ukrala, malo se, priča Zlata, i počastila. U tom čašćenju napravljen je i nered pa su Posavčevi čitavu srijedu ujutro proveli u čišćenju automobila.

– Ma ne znam što da vam kažem. Nikad, ali nikad u životu nisam ostavila tako upaljen auto i negdje otišla. Ma nije prošlo ni par minuta kako me nije bilo – govori Zlata i zahvaljuje policiji što je brzo pronašla kradljivca.

– Sretna sam što je auto opet tu, no moram reći da nedostaje daljinski za otključavanje, a i bravu ćemo morati na kući mijenjati jer je nestao i ključ od ulaznih vrata – pojašnjava Zlata koja je spavala kad joj je na vrata doma banula ludbreška policija.

– Bila je noć na srijedu, oko 2.30 sati. Na ulazu je bila policija koja nas je obavijestila da su našli auto. Išli smo po njega i vratili se oko 4.30. Ništa nismo spavali – priča nam Zlata, govoreći kako ne zna kako će više sjesti za volan svog pola od šoka koji je doživjela.

Dotični, muškarac u dobi od 44 godine, inače iz jednog mjesta pored Varaždina sasvim slučajno se našao u Ludbregu. Kako neslužbeno doznajemo, zakačio se tog dana s ukućanima i krenuo prema Ludbregu iz revolta. Spazio je Zlatu kako odlazi i ostavlja upaljen auto. Kako i zašto se odlučio na ovu avanturu nije poznato.

– Policijski službenici Policijske postaje Ludbreg dovršili su kriminalističko istraživanje nad muškarcem starosti 44 godine iz Trnovca. Sumnja se da je 9. veljače oko 11 sati na Trgu svetog trojstva u Ludbregu na parkiralištu iskoristio odsutnost 75-godišnjakinje, a koja je vozilo ostavila bez nadzora, upaljen i otključan, te joj otuđio osobno vozilo – navode iz Policijske uprave varaždinske.

Otkrivaju kako su otuđeno vozilo, zajedno s osumnjičenim, pronašli 12. veljače na parkiralištu u obližnjem Bartolovcu.
Protiv 44-godišnjaka je već podnesena kaznena prijava za kazneno djelo neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari. Varaždinska policija također apelira na sve građane da vode računa o stvarima i imovini kojom se koriste, te da ne ostavljaju mogućnost počinitelju da počini određenu kažnjivu radnju. (ib)

FOTO: NIKOLA WOLF