AVANTURA ŽIVOTA Marija i Evelina biciklima otišle na more, a prevalit će čak 350 kilometara do Krka

U subotu su trebale prenoćiti u Karlovcu, dok su u nedjelju planirale spavati pod zvijezdama na jezeru u blizini Ogulina. Danas se vjerojatno već brčkaju u Selcu


Autor: podravski.hr — 08.07.2013. / 11:39 Stil

KOPRIVNICA – Marija Kučko (27) i Evelina Kovačić (26) iz Koprivnice, prijateljice od djetinjstva, u petak su se zaputile u nesvakidašnju avanturu. Pod geslom koje su same osmislile ‘pedala po pedala, more’, odlučile su biciklima krenuti na put dug 350 kilometara, do otoka Krka.
Na paket-sicu vuku šator, vreće za spavanje, prostirke, alat za popravak bicikla, paket prve pomoći, rezervnu odjeću za bicikliranje te po jedne sandale i haljinu za večernje izlaske.
– Šminka ne dolazi u obzir, nemamo gdje s njom. Uzele smo najnužnije i kako ćemo gdje prenoćiti, tamo ćemo i oprati te stvari – objašnjavaju.
U subotu su trebale prenoćiti u Karlovcu, dok su u nedjelju planirale spavati pod zvijezdama na jezeru u blizini Ogulina. Na putu ih čeka 30 kilometara teških, brdovitih staza i 25 kilometara oštrog spusta, a najviša nadmorska visina na kojoj su se našle je 1082 metra.
– Ideju o takvom putu dobile smo prošle godine, no nismo imale potrebnu kondiciju ni dobre bicikle – kaže Evelina, defektologinja u osnovnoj školi.
Kad su kupile bicikle pogodne za takav put, počele su trenirati, tri puta tjedno biciklirale su po 50-ak kilometara. Marija, diplomirana ekonomistica, ističe kako nemaju sportskih ambicija, važniji im je doživljaj i iskustvo koje će steći. Naše cure danas se vjerojatno već kupaju u Selcu, a otuda kreću za Bašku.
Više o ovoj avanturi života dvije prijateljice čitajte danas u tiskanom izdanju Podravskog lista.
Izvještavaju: EMA GREGUREK I DUBRAVKO VUTUC