Baby boom: Rođeno 33 djece, svako dobilo po 5000 kuna naknade

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Općina Novigrad Podravski prošle je 2019. godine nakon godina loših demografskih podataka konačno dočekala pravi ‘baby boom’. Načelnik Zdravko Brljek ima razloga za zadovoljstvo, a kako je objavio na internetskim stranicama Općine, tijekom 2019. godine roditeljima s prebivalištem na području općine za novorođenu djecu isplaćeno je ukupno 165.000 kuna.

– Budući da je pojedinačni iznos po djetetu 5000 kuna, proizlazi da je novac isplaćen za 33 novorođena djeteta, a od kojih je dvoje blizanaca. Veseli me što smo bili u financijskoj mogućnosti roditeljima uplaćivati 5000 kuna po djetetu u roku kraćem od pet radnih dana od zaprimljenog zahtjeva – kazao je načelnik Brljek.

Podsjetio je i kako je u OŠ Prof. Blaž Mađer u prvi razred 2016. godine upisano 15 učenika, 2017. godine 15 učenika, 2018. godine 15 učenika, a 2019. godine 19 učenika.

Novigradske mame s mališanima

– Ova je godina znatno poboljšala općinsku demografsku sliku. Nadam se da će većina ovih mladih ljudi ostati živjeti u našoj općini i da nam se što više mladih vrati i doseli – zaključio je Brljek.

Nažalost, demografska slika što se novorođene djece tiče u Koprivničko-križevačkoj županiji nije tako pozitivna. Naime, 2019. godine, prema podacima Županije, rođeno je 866 djece, što je za 15 manje nego godinu ranije kada je rođeno 881 dijete. Tako je ponovno zaustavljen pozitivan trend koji je krenuo 2018. u odnosu na 2017. kada je rođeno 860 djece, a da niti ne spominjemo ‘rekordnu’ 2016. kada je rođeno 903 djece.

FOTO Podravski list

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Pijani mladić ušao u tuđu kuću

Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da mladić (18) pod utjecajem alkohola od 1,25 promila jučer oko pet sati ujutro uČepelovcu neovlašteno ušao u kuću muškarca

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI