Bači: Želimo postati druga županijska nogometna škola po kvaliteti i brojnosti

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vedran Bači, predsjednik Nogometnog kluba Močile, ujedno je i predsjednik Upravnog odbora Škole nogometa Grada Koprivnice koju su pokrenuli gradski nogometni klubovi Tehnika-Koprivnica, Miklinovec i Močile. U razgovoru za Podravski list Bači je pojasnio ideju i ciljeve ovog zanimljivog projekta, zasad jedinstvenog u hrvatskim okvirima kad su gradovi u pitanju.

Vedran Bači

– Trend u školama nogometa diljem Europe, ali i Hrvatske, je povezivanje. Prvoligaški klubovi povezuju se s klubovima iz manjih sredina kako bi tamo podigli kvalitetu te dobili nove igrače. Klubovi iz manjih sredina se povezuju jer ne mogu samostalno skupiti dovoljno igrača za pojedine ekipe. Ipak, povezivanje više klubova u gradsku školu nešto je novo na ovim prostorima, iako mi je poznato da i u drugim mjestima razmišljaju o tome – rekao je Vedran Bači.

Koji su ciljevi Škole nogometa Grada Koprivnice, kratkoročni i dugoročni?

– Sad je najvažnije sve organizacijski pripremiti za novu natjecateljsku sezonu. Djeca su već dugo izvan treninga i sigurno im nedostaje nogomet. Močile su u ovoj sezoni imale pet ekipa, a Miklinovec juniorsku ekipu, i to je minimalno s čime bismo krenuli u novu sezonu. Nadam se da ćemo uspjeti skupiti i ekipu U-17, a možda u nekoj kategoriji imati i dvije ekipe. Privlačenje novih članova je svakako vrlo bitno u početnom razdoblju, te je jedan od osnovnih razloga udruživanja. Planiramo podići kvalitetu i broj treninga, koji će se održavati tri do četiri puta tjedno, ovisno o uzrastu. Dugoročni je cilj u našoj županiji postati druga nogometna škola po kvaliteti i brojnosti, odmah iza Slavena Belupa.

Po kojem su kriteriju odabrani treneri i voditelj Škole?

– Ozbiljnost Škole željeli smo naglasiti izborom voditelja Domagoja Baričića, trenera s A licencijom i završenim Kineziološkim fakultetom te izraženim pedagoškim, socijalnim i organizacijskim vještinama, nogometnim znanjem i ambicijom. Treneri Goran Ogrizović, Nenad Oštrkapa i Filip Lovković dolaze iz NK-a Močile gdje su već radili s djecom, posjeduju C licencu te se planiraju dalje usavršavati. To će biti minimalni uvjet i za druge trenere koje aktivno tražimo.

Što će novog ova škola ponuditi djeci i roditeljima?

– Grad Koprivnica ima dvije odlične nogometne škole, Slaven Belupo i NK Starigrad. Miklinovec tradicionalno ima jaku juniorsku ekipu, ali nema mlađih uzrasta, dok je NK Močile u dvije godine došao do 80-ak djece, i takav rast prelazi financijske i infrastrukturne mogućnosti kluba. Zajednička Škola će ponuditi kvalitetno organizirane treninge i natjecanja za sve uzraste na terenima u Miklinovcu i Močilama.

Kako namjeravate poboljšati uvjete za rad djece i u kojem se razdoblju mogu očekivati neka konkretna poboljšanja?

– Nužno je što prije poboljšati infrastrukturu na terenima u Miklinovcu i Močilama. Radovi na novom terenu kraj bazena Cerine su u tijeku, a u Močilama će uskoro biti dovršeno postavljanje reflektora. Već ove godine očekujem početak radova na svlačionicama NK-a Močile, a nadam se i skorom postavljanju umjetne trave na obje lokacije, sve uz pomoć Grada i sponzora kojima je stalo do razvoja nogometa u Koprivnici. Osim toga, javljat ćemo se i na razne natječaje…

Pod će kojim imenom djeca iz vaše Škole nastupati u natjecanjima?

– Djeca će u službenim natjecanjima nositi imena klubova u kojima će biti i registrirani, dakle-Tehnika Koprivnica, Miklinovec i Močile. U ostalim prilikama isticat će se ime Škola nogometa grada Koprivnice.

Kad će biti dostupne informacije o upisima?

– S treninzima ćemo početi oko 15. kolovoza, a prije toga ćemo objaviti sve potrebne informacije o upisima.

Kakvu će korist od zajedničke škole imati klubovi osnivači?

– Sva tri kluba imaju zajednički cilj, a to je veći broj domaćih nogometaša u svojim redovima. Sve je manje domaćih dečki te su klubovi primorani dovoditi igrače sa strane kako bi mogli nastupati u ligama. Kvalitetni treninzi i poboljšanje infrastrukture zasigurno će privući djecu na nogometna igrališta i to lakše možemo ostvariti zajedno – zaključio je Vedran Bači.

Osiguran proračun do kraja godine

Škola nogometa grada Koprivnice jedinstven je projekt tri gradska nogometna kluba; četvrtoligaša Tehnike-Koprivnice, županijskog prvoligaša Miklinovca te županijskog drugoligaša Močila. Primarni cilj ovog velikog projekta je kvalitetniji rad s mladim igračima, što će se lakše ostvariti zajedničkim djelovanjem kroz posebno registriranu udrugu.

Veliku podršku projektu najavio je koprivnički gradonačelnik Mišel Jakšić, a na skupštini održanoj prošlog utorka u Gradskoj vijećnici usvojeni su planovi i programi rada za 2020. i 2021. godinu.

Financijska konstrukcija za ovu godinu je osigurana, plan je 99.000 kn prihoda te 81.500 kn rashoda, dok se u sljedećoj godini planira prihod od 225.000 kn te rashod od 164.000 kn. Na čelu Upravnog odbora Škole nogometa je Vedran Bači (inače predsjednik NK Močila), potpredsjednik je Marko Patrčević (predsjednik NK Miklinovca), dok su članovi Goran Međurečan, Domagoj Baričić (voditelj Škole nogometa), Zoran Ban (tajnik) i Tomislav Golubić kao predstavnik Grada Koprivnice. Sedmi član bit će predstavnik roditelja. Predsjednik Nadzornog odbora je Igor Bajalica, predsjednik NK Tehnike-Koprivnice.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Virovci krenuli s individualnim radom

Nogometaši Podravca, zbog trenutnih epidemioloških mjera, krenuli su s individualnim pripremama za proljetni dio sezone Treće hrvatske lige Sjever. Trener Luka Kozić za svakog je

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI