Bahati župnik: Broji krvna zrnca, a svoje Rečane naziva “problematičnima” i na lošem glasu

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nakon medijskih prozivki i odjeka kritika koje mu je uputio David Pokos, jedan od vjernika župe Presvetog Trojstva Reka kod Koprivnice, nakon što je u svom sandučiću pronašao cedulju u kojoj župnik Mario Križanac traži i do 3000 kuna za ugravirano ime na glavnom križu na križnom putu koji misli graditi donacijama župljana, nazvavši ga licemjernim, župnik Mario Križanac dao je intervju za portal book.hr, koji vodi kršćanska zajednica Kristofori. U njemu je pošteno ‘načestitao’ mladog Davida Pokosa što ga se usudio kritizirati, ali je ‘opleo’ i po vjernicima Reke.

– Mladog gospodina Davida Pokosa ne poznam dovoljno dobro. Tek sam ga nekoliko puta vidio kako igra nogomet pokraj crkve u Reki. Ako se dobro sjećam, prije nekoliko godina sahranio sam mu oca koji je bio katoličke vjeroispovijesti. Majka mu je, koliko znam, Židovka. On se, koliko čujem, deklarira kao ateist. Ono što sam čuo od njegovih poznanika jest da slovi kao „problematičan“ – izjavio je župnik za Davida Pokosa, svjesno ili nesvjesno ga javno sramoteći, što je, spomenimo, podložno tužbi. A nije ostao dužan niti svojim vjernicima, među kojima je sve više onih koji žele da ode iz Reke.

Vlč. Križanac: Nitko se ne trga biti vama župnik

– Pravi vjernik katolik nikada neće svojega svećenika ili duhovnog pastira javno ozloglasiti jer je svjestan da on predstavlja osobu Isusa Krista – nastavlja župnik Križanac, za kojeg očito ne vrijede ista pravila i dodaje:

-Pravi vjernik će uvijek prvo razgovarati sa svojim pastirom ili biskupom i tako nastojati riješiti problem ako postoji. Zato osobe koje ovo rade ne smatram vjernicima – objasnio je župnik i sramotno se osvrnuo na pučanstvo kojem je on, podsjetimo, nekakav duhovni vođa i ne libi se tražiti ih novac.

– Nitko se od kolega svećenika „ne trga“ da bude župnik u Reki, jer dobro poznaju mentalitet koji ovdje vlada i to da ih čeka slična sudbina. Mnogi mi se dive kako imam toliko strpljenja biti ovdje. Kao treće, ako takvi pojedinci uspiju biskupa uvjeriti da me premjesti, ja ću im čestitati – poručio je župnik svojim Rečancima.

SAMO NEKE OD “UVREDA” KOJE JE ŽUPNIK UPUTIO U SVOM NOVOM OBRAĆANJU:

-Župljanu Davidu Pokosu: Mama ti je Židovka, a ti sloviš kao problematičan

-Osobe koje mi ovo rade nisu vjernici

-Nitko se ne trga da bude župnik u Reki s obzirom na mentalitet koji ovdje vlada

-Mnogi mi se dive što imam strpljenja biti ovdje

Pogledajte i screenshotove njegovog intervjua na book.hr:

Izvorni članak o župniku i njegovim “zahtjevima” za novčane donacije pročitajte ovdje: Ovo što župnik radi je dno dna!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI