Bajalici prijeti kazna i zbog oštrih medijskih istupa protiv Prišćana

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Disciplinski sudac Četvrte nogometne lige ‘Bjelovar-Koprivnica-Virovitica’ pokrenuo je disciplinski postupak protiv predsjednika Nogometnog kluba Tehnika-Koprivnica Igora Bajalice i to na temelju podnesenih prijava Povjerenika za natjecanje lige Miroslava Jurišića te predsjednika Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i predsjednika Stručne komisije HNS-a Slavka Prišćana.

Igor Bajalica (u sredini)

Prijave su podnesene ”zbog vrijeđanja, klevetanja i širenja neistine o Nogometnom savezu Bjelovarsko-bilogorske županije i njegovu predsjedniku, te o vodstvu natjecanja Četvrte nogometne lige ‘BJ-KC-VT’ i to kroz izjave u medijima te zbog poruke elektronske pošte koje je uputio na adrese klubova i vodstva natjecanja nakon prekida utakmice u Predavcu.

Između ostalog, Prišćana i Jurišića zasmetale su Bajaličine izjave u kojima ih proziva za nesposobnost i nekompetentnost. Primjerice: „Ovo je još jedna farsa u režiji Bjelovarsko-bilogorskog Nogometnog saveza i Slavka Prišćana. Treba jasno staviti stvari na svoje mjesto: cilj je bio da Tehniku Koprivnicu, a kasnije i Bilogoru 91 maknu od borbe za prvo mjesto.“, zatim „Smatram da je Nogometni savez Bjelovarsko-bilogorske županije apsolutno potkapacitiran i nestručan za vođenje ovakvog natjecanja koje iziskuje ipak malo više od pukog „copy-pastea“ i rješavanja stvari telefonskim pozivima.“ te „Dosta nam je samovolje Slavka Prišćana i Bjelovarsko-bilogorskog saveza.“…

Slavko Prišćan (desno)

Osim toga, protiv Bajalice je pokrenut i disciplinski postupak na temelju Prišćanove prijave i to ”zbog omalovažavanja odluke disciplinskog suca Četvrte nogometne lige Bjelovar-Koprivnica-Virovitica o kažnjavanju Tome Čikovića, službenog predstavnika NK Tehnika-Koprivnica, te izjavljivanja da je neće poštovati”.

Bajalica je u zadanom roku od tri dana poslao svoja očitovanja, te se nakon određenih sankcija vjerojatno može očekivati i njegova nova reakcija jer je očito da pomirenja tu nema i da ga tako skoro neće biti.

Bajalica je već kažnjen s mjesec dana zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu ”radi poduzimanja radnji vezanih oko registracije igrača u cilju izbjegavanja odrađivanja automatske kazne zabrane igranja jedne utakmice zbog treće opomene”.

Riječ je o Luki Ernečiću i Stjepanu Šanteku koji su se uoči utakmice u Predavcu registrirali za Vrbovec i tijekom tjedna odradili kaznu. Njih dvojica su kažnjeni sa po jednom utakmicom zabrane nastupa, kao i svi ostali igrači iz Četvrte lige čiji su klubovi na taj način koristili nedorečenost HNS-ovih propisa o registraciji. Osim igrača koji su koristili opciju preregistriranja mjesec dana zabrane obavljanja svih funkcija u nogometu dobili su i predsjednik Tomislava iz Drnja Ivan Mihalić, tajnici Ferdinandovca Vjekoslav Kudumija i legradskog Graničara Mladen Gašpar kao i odgovorna osoba NK Pitomače Željko Gomerčić.

”Na opisani način navedeni igrači i odgovorne osobe klubova nisu se ponašali sukladno načelima sportskog ponašanja koja se temelje na zalaganju za punu regularnost natjecanja i sukladno načelima fair playa, te se nisu ponašali pošteno i časno i svojim radnjama ugrozili su integritet nogometnog natjecanja u kojem sudjeluju, te su nogometnom sportu narušili ugled (članak III. Opće pravilo i članak IV. Obveze nogometnih djelatnika, stavak 1. Svi nogometni djelatnici, točka 1. Kodeksa o ponašanju nogometnih djelatnika HNS-a), čime su počinili prekršaj iz članka 84. stavak 1. Disciplinskog pravilnika HNS-a”, stoji u obrazloženju Disciplinskog suca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI