Baka Bara (81): U mojim rukama je još puno snage

Podravski list profile

Barbara Barić (81) iz Kalinovca i u poodmaklim godinama ne može bez vrtlarskih poslova. Neumorna baka Bara, kako je odmilja zovu ukućani, s nestrpljenjem je dočekala lijepo vrijeme kako bi svakodnevicu mogla provoditi radno u svom vrtu.

– Iako me noge ne slušaj baš najbolje, u rukama je još puno snage pa sam krenula u novu vrtlarsku sezonu. Imam velik komad zemlje koji koristim za uzgoj raznog povrća, od salate, luka i krumpira do paprike – kaže Barbara Barić.

Salata koju je posadila ujesen uskoro će biti za berbu, a dobro je oštihala i ostatak parcele.

– Veći dio povrća koristim za svoje domaćinstvo, a dio prodajem. Tako i u devetom desetljeću života zaradim koju kunu da se lakše živi. Penzije su male pa mi starci i da hoćemo, ne možemo mirovati ako želimo preživjeti od prvog do prvog – domeće baka Bara.

Na zdravlje se, s obzirom na godine, ne može se požaliti, a za vitalnost, ističe ona, zaslužan je i stalni rad u vrtu.

– Gledam da sam što više u pokretu i presretna sam što još uvijek mogu raditi sve ono poželim te da nisam na teret svojima – zaključila je Barbara Barić.

FOTO: Darko Imbriša

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti