Baka Barica (76) stolcem istukla unuka jer je uvrijedio njenu prvu susjedu!

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Nesvakidašnjim sukobom bavila se ovih dana sutkinja Prekršajnog odjela koprivničkog Općinskog suda Dubravka Miloloža. Baka Barica (76) iz okolice Koprivnice proglašena je krivom zato što je stolicom napala svojeg 21-godišnjeg unuka. Sukob se dogodio 9. prosinca prošle godine oko 9.30 sati, a nedavno je stigao na dnevni red koprivničkog suda. Prijavom koprivničke policije čiji su službenici intervenirali nakon obiteljskog nasilja, uz baku, prekršajno je prijavljen i unuk. No, njega je sutkinja nakon suđenja oslobodila krivnje.

Na suđenju baka Barica je porekla krivnju i rekla kako je njezin unuk tog jutra izvrijeđao susjedu zbog čega mu je ona vratila uvredama, ali ne i stolicom kako su to optužnim prijedlogom tvrdili policajci na temelju unukove prijave.

– Unuk je vrijeđao i mene, no ni na koji način me nije napao. Da nije bilo susjede to bi učinio sigurno – rekla je na sudu okrivljena baka.

Njezin unuk sutkinji je porekao da je pogurnuo baku zbog čega je srušen stalak za cvijeće, no potvrdio je kako ga je baka izvrijeđala i udarila stolicom po tijelu. Na temelju tog iskaza baku Baricu je sutkinja proglasila krivom i kaznila je sa 600 kuna novčane kazne zajedno s troškovima suda dok je unuka oslobodila zato što policija kao tužitelj “nisu imali neposrednih saznanja, što je vidljivo iz službene zabilješke”. Unuku je kao oslobođenom, pripalo i 625 kuna na ime odvjetničke naknade koju će morati uplatiti svojoj braniteljici.

FOTO Ilustracija

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI