Baka Jalža (80) već deset dana nema vode i proziva poznatog HDZ-ovca, šefa vodovodne udruge

Odmah je moja snaha Nada prijavila kvar Udruzi i rečeno nam je da ga pokušamo sami otkloniti - žali se gospođa Jalža


Autor: podravski.hr — 04.07.2018. / 13:05 Aktualno

Zbog kvara baka Jalža ne može prati suđe niti obavljati higijenske potrebe

Jalža Sabolović (80) iz Sirove Katalene pokraj Đurđevca prije deset dana ostala je bez vode. Kvar na mjesnom vodovodu nastao je prije njezina vodomjera pa bi se za popravak trebala pobrinuti Vodovodna udruga Sirove Katalene, na čijem je čelu poznati đurđevački HDZ-ovac Marijan Bujan. No, udruga ne mari previše za 80-godišnju staricu koja živi sama.
– Odmah je moja snaha Nada prijavila kvar Udruzi i rečeno nam je da pokušamo sami otkloniti kvar ako se dogodio od vodmjera do instalacija u kući. No, tu nema nikakvog kvara pa smo opet zatražili pomoć Udruge, a predsjednik Marijan Bujan ne želi pozvati majstora i pustio je vodovod u funkciju bez popravka dijela pred mojom kućom – žali se gospođa Jalža.
Zbog kvara baka Jalža ne može normalno prati suđe niti obavljati higijenske potrebe. Snaha Nada joj donosi vodu za osnovne potrebe.
– Sramotno je da već deset dana moram živjeti bez vode u kućanstvu. Baš me zanima kakva bi situacija bila s popravkom da se kvar dogodio pred kućom Marijana Bujana. Nisam priključena na gradski vodovod jer preživljavam od mizerne mirovine, a kad već imamo mjesni vodovod ne vidim razlog zašto se ne bi svim kućanstvima omogućila normalna opskrba – kaže Jalža Sabolović.
Marijan Bujan, pak, ističe kako je obitelj Jalže Sabolović krenula otklanjati kvar i da im je Udruga izašla u susret na način da je vodovod tri dana bio isključen.
– Prema mojim informacijama, došlo je do svađe obitelji i zbog toga oni nisu otklonili kvar, a najvjerojatnije je uzrok začepljenje cijevi. Udruga nije dužna otklanjati kvarove jer je to mjesni vodovod, no kod sitnih zahvata izlazimo mještanima u susret. Nakon tri dana ostali mještani su tražili da se vodovod pusti u funkciju, pa smo to i učinili. Sin gospođe Sabolović živi u kući 50 metara dalje od nje, a kad se on ne želi pobrinuti za dostojan život svoje majke, mi ćemo se, bez obzira što to nije naša dužnost, pobrinuti da baka opet dobije vodu – kaže pak Marijan Bujan. (db)

Marijan Bujan, čelnik Vodovodne udruge

FOTO: DARKO IMBRIŠA