Baka Ljerka: Nadam se da ću živa dočekati završetak ovog nogostupa

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Izgradnja nogostupa u Ulici Matije Gupca u gradskom kvartu Peski stanarima zadaje velike probleme. Iako su radovi počeli prije šest mjeseci, ne nazire se završetak izgradnje nogostupa, a na raskopanim prilazima i dionicama buduće pješačke staze stalno se nakon kiša stvaraju blato i lokve. Pojedinim vlasnicima kuća prilikom pripremnih radova za stazu oštećene su ograde i ulazna vrata u dvorišta pa su zatražili da im se nadoknadi šteta.

Ljerka Gazibarić jedna je od stanarki kojoj su izvođači radova oštetili ogradu i ulazna vrata u dvorište te ih je sama popravila.

– Morala sam odmah popraviti vrata jer se nisu dala otvarati i zatvarati. Upozorila sam izvođača radova na štetu, a poslala sam i zahtjev da mi poprave i ogradu koja je napukla na nekoliko mjesta. Već je prošlo više od mjesec dana od mojih upozorenja, a ništa nije učinjeno da mi se nadoknadi šteta – žali se Ljerka Gazibarić.

Ljerka Gazibarić

Raskopani prilaz, kao i nedovršena pješačka staza, dodaje Ljerka, dodatno joj otežavaju kretanje i mora dobro paziti na svaki korak.

– U našoj ulici mnogo je nas starijih koji se teško krećemo, a sad nam je teška svakodnevica dodatno otežana – naglašava Ljerka Gazibarić.

Još dok je bila školarka, ističe Ljerka, a to je bilo prije dobrih 55 godina, slušala  je obećanja da će njena ulica dobiti nogostup. Od tog obećanja, kaže ona, očito ništa neće biti ni ove godine jer asfalterski radovi nisu ni blizu, a uskoro će doći zima.

– Kad se nešto počne, onda bi se trebalo i završiti, a ne da čekamo još godinu dana da završi uređenje naše ulice. Tu nam se u susjednu ulicu doselio gradonačelnik Janči pa će valjda nešto poduzeti da radovi čim prije završe. Nadam se da ću živa dočekati dan kad ćemo moći normalno hodati po našoj ulici – zaključila je Ljerka Gazibarić.

FOTO Darko Imbriša

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI