Baka Ljubica se ne da: Ne idem na operaciju, mnogima je bilo gore nakon toga

Podravski favicon - Podravina i Prigorje - Koprivnica - Križevci - Đurđevac - Ludbreg - Aktualne vijesti - Zanimljivosti - Fotogalerije

Vrt i cvjetnjak ponos su svake domaćice, pa tako i Ljubice Ban iz Guščerovca, mjesta u općini Sveti Petar Orehovec, koju smo zatekli kako na štakama još uvijek uređuje svoj mali vrt ispred kuće. Ljubica će uskoro napuniti 83 godine, a probleme s nogama ima od mladosti. Hoda i kreće se teško uz pomoć štaka, no na operaciju nije nikad išla.

Baka Ljubica

– Mene boli i kičma i kukovi i koljena i zglobovi. To je sve krenulo od mladosti, radila sam na poljoprivredi teške fizičke poslove pa me sada to sve muči. Kao mlađa išla sam k doktoru pa mi je rekao da sam premlada za operaciju, a poslije nisam ni išla. Kad vidim da ovima koji su i bili operirani nije ništa bolje, onda neću ni ja ići – rekla je Ljubica.

U ovo malo mjesto Ljubica se doselila s 18 godina kad se udala, a danas živi u kući sa sinom, snahom i unucima koji joj pomažu oko svakodnevnih obveza. Ipak, kad god može, Ljubica se brine o svom malom vrtu i cvijeću koje ima u dvorištu.

– Dok imam malo snage i bolji dan, onda počupam što ne valja i malo to uredim jer to volim. Neke dane mi je bolje, neke gore, uglavnom se mučim kako je i tako mi prolaze dani – zaključila je vrijedna Ljubica i vratila se poslu u vrtu.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI