Baka Marija bori se s čagljevima: Zvijeri mi odnijele 13 najboljih kokica!

Mještanima Peteranca koji uzgajaju kokoši u posljednjih mjesec dana velike probleme, tvrde oni, zadaju čagljevi koji im redovito iz dvorišta odnose kokoši. Čagljevi, smatraju oni, tijekom dana dolaze u njihova dvorišta i to najčešće kad pada kiša te koriste njihovu odsutnost i odnose kokoši. Marija Vrban u proteklih je mjesec dana ostala bez 13 kokoši i to onih koje su bile najbolje nesilice.

Ova priča objavljena je u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

– Na zidu koji dvorište odvaja od vrta imala sam rupu kroz koju su se čagljevi komotno mogli provući. Uz taj zid sam u nekoliko navrata našla perje pa sam sto posto sigurna da su tuda ulazili u moje dvorište i odnosili kokoši – priča nam Marija Vrban.

Sad je, dodaje ona, ciglama „pokrpala“ svojevrsni prolaz u zidu i otad su sve njene kokoši na broju.

– Ostale su mi još 23 kokoši i već deset dana nijedna nije nestala, što znači da više nema rupa kroz koje bi čagljevi mogli ući u dvorište. Mojim susjedima su prije nekoliko dana odnijeli dvije kokoši pa i oni sad smišljaju način kako da zaustave čagljeve – kaže Marija Vrban.

U nekoliko navrata, ističe Marija, susjedi su na vrtu u ranu zoru vidjeli čagljeve pa su zbog toga svi sigurni da su upravo te zvijeri odnijele kokoši.

– Čagalj nikad ne ubija odmah svoj plijen i zbog toga smo sigurni da nam oni odnose kokoši, a ne lisice. Sad nam ne preostaje ništa drugo nego se nadati da će lovci odraditi svoj posao kako i dalje ne bismo ostajali bez kokoši – zaključila je Marija Vrban.

FOTO Nikola Wolf

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI