Milanu Bandiću daju titulu počasnog građanina grada Đurđevca

Podravski list profile


Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić danas će najvjerojatnije dobiti “titulu” počasnog građanina grada Đurđevca. Naime, đurđevački gradski vijećnici danas odlučuju o dobitnicima javnih gradskih priznanja, a kako je Bandića za počasnog građanina predložio Željko Lacković, predsjednik Gradskog vijeća i apsolutni vladar grada Picoka nema sumnje da će njegova vladajuća nezavisna opcija prihvatiti taj prijedlog.

Oporbeni SDP ostao je u čudu kad su njihovi vijećnici i članovi odbora za javna priznanja saznali tko je predložen za počasnog građanina. Za njih je apsolutno neprihvatljiv prijedlog Lackovića jer se protiv Bandića vode sudski proces u aferi Agram, a prema optužnici USKOK-a tereti ga se za brojne malverzacije s kojima je oštetio gradski proračun, kao i za nezakonita zapošljavanja u gradskoj upravi i tvrtkama.

U oporbi su odmah krenula nagađanja da se na ovaj način Lacković želi još jednom zahvaliti Bandiću za saborski mandat jer je u Sabor ušao s njegove liste i to kao zamjena za zagrebačkog gradonačelnika. Izlike da je grad Zagreba sponzor Picokijade i izložaba svjetski priznatih umjetnika u Đurđevca za oporbu su samo isprazne riječi jer Bandić godinama iz zagrebačkog proračuna daje novac za Picokijadu. To je činio i dok je bio u SDP-u pa nikome od đurđevačkih SDP-ovaca u to vrijeme, iako su tad bili na vlasti, nije palo napamet da ga predlože za javno gradskog priznanje. Na ovaj način, smatraju u oporbi, Lacković se želi opet približiti Bandiću s kojim je jedno vrijeme “zahladnio” političko partnerstvo, što ga je koštalo smjene s mjesta predsjednika Bandićevog kluba saborskih zastupnika.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti