Barbara je prava nemirna umirovljenica: sadi, plijevi i zalijeva

Podravski list profile
Ponosna je na svoje ruže

Barbara Dolenec iz Drnja, unatoč svojim poznim godinama, još je uvijek vrlo vitalna i vedra žena koja je svoj život posvetila uređenju svog predivnog vrta te životinjama. Osim toga, Barbara je jedna od aktivnijih članica Udruge žena Hrvatsko srce Drnje, a ne propušta niti jednu probu, sastanak ili nastup sa svojom Udrugom.

– Kad sam doma, uglavnom sam u vrtu gdje uvijek imam nekog posla s cvijećem. Ili sadim, ili plijevim ili zalijevam, s cvijećem nikad nije dosadno – rekla je Barbara.

Zatekli smo je kako ispred kuće sadi ukrasne suncokrete.

– To je starinsko sjeme suncokreta, ali ove godine zbog kiše malo kasnim sa sadnjom, pa ćemo vidjeti hoće li izrasti. Zapravo sve svoje biljke ili sama razmnožavam ili sadim iz sjemena koje skupim godinu ranije, a sve su to starinske sorte – veli Barbara.

U svojoj bogatoj zbirci biljaka ima i limun i mandarine koje rode svake godine.

– Nema boljih mandarina od ovih s mog stabla. Malo je s njima problem jer ih svake godine unosim u kuću da se zimi ne smrznu, no kad ovako lijepo rode, onda vidim da se trud isplati – objasnila je Barbara.

U uređenju cvjetnjaka ‘pomažu’ joj i dva psa s kojima provodi najviše vremena.

– Moji pesi dobri su čuvari, možda nekad i predobri. Kraj njih sam sigurna da nitko neće ući u dvorište. No, zbog toga su i moje kokice u opasnosti, ali polako ih privikavam na to da koke ne diraju – veli Barbara.

Ima i dva psa

Kaže kako se voli družiti pa je već godinama članice drnjanske Udruge žena.

– Mlade dekle pune su energije i ideja za našu udrugu, ali i pune posla pa onda sve to nekako na brzinu rade. Mi starije radimo stvari pomalo, pa onda to traje, a mlade nemaju vremena. No, dobro se slažemo i nekak se to sve vrati u ravnotežu – zaključila je Barbara.

  • Podijeli na društvenim mrežama
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email
  • Najnovije vijesti

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati.
Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. Pravila privatnosti