Bazeni, bike park, atletska staza, uređenje Otoka mladosti, revitalizacija ciglane…

Grad Ludbreg posljednjih je godina postao poznat po mnogobrojnim projektima koje provodi, a izgleda kako će i u narednim godinama nastaviti istim tempom, barem ako će se provesti kapitalni razvojni projekti navedeni u Planu upravljanja imovinom u vlasništvu grada Ludbrega za iduću godinu. Naime, u planu je naveden čak 31 razvojni projekt, a s provedbom nekih od njih već se i krenulo. Svi projekti bit će prijavljeni na europske natječaje kako bi se dobila sredstva za sufinanciranje, a sve radi uspješnijeg sudjelovanja u kohezijskoj politici Europske unije i u korištenju sredstava iz fondova Europske unije.

Ova je tema objavljena u ponedjeljak u tiskanom izdanju Podravskog lista…

Najveći od njih zasigurno je projekt sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Ludbreg čija je provedba već trebala krenuti, no zbog raznih odgoda, nedostatka građevinskog materijala i raznih problema projekt još nije krenuo te u novom planu stoji kako će krenuti iduće godine i biti završen do 2025. godine.

U planu su navedeni i projekti uređenja gradskog groblja u Ludbregu s čime se krenulo već ove godine, a posljednje u nizu napravljeno je novo parkiralište ispred ulaza. Navedena je i izgradnja atletske staze na kojoj su radovi u tijeku. U planu je navedena i zaštita područja Otok mladosti i rijeke Bednje, koja obuhvaća odmuljivanje jezera, uređenje pokazne kuće, uređenje šetnice, postavljanje urbane infrastrukture, sanaciju mosta, dopuna flore i faune s čime se također započelo ove godine te će trajati do 2027. godine.

Mnoge će razveseliti i uvođenje brzog širokopojasnog interneta na području cijelog grada koje bi trebalo biti završeno već iduće godine, dok su dugo najavljivani gradski bazeni navedeni da će biti završeni do 2025. godine. Osim atletske staze na kojoj su započeli radovi, sportaši će dobiti rekonstrukciju pomoćnog nogometnog igrališta uz stadion NK-a Podravina i proširenje s postavom umjetne trave te izgrađena igrališta za košarku, tenis i odbojku u zoni sportskih terena kao i bike park, a sve bi trebalo biti gotovo do 2023. godine.

Također su navedena brojna uređenja cesta i nogostupa kao i asfaltiranje nerazvrstanih cesta te izgradnja ceste u Poduzetničkoj zoni Ludbreg. Prema planu očekuje se da će se puno raditi i na promjeni i nadogradnji javne rasvjete pa će je tako mnoga područja koja je trenutno nemaju dobiti, dok će se na nekim mjestima stara mijenjati novim ekološkim i štedljivim LED svjetiljkama.

Što se tiče prigradskih naselja, ističe se projekt sunčane elektrane u Slokovcu, radovi na uklanjanju dijela prostorija te adaptaciji preostalih u objektu Društveni dom u Bolfanu, adaptacija novog dijela društvenog doma u Selniku i preuređenje u minisportsku dvoranu, dok se sprema i uređenje muzejskog, kulturnog i turističkog centra te revitalizacija industrijske baštine stare ciglane u Vinogradima Ludbreškim koja je već dugo vremena trn u oku brojnih mještana.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI