Bazeni Cerine zbog COVID-a lani u minusu 2,25 milijuna kuna

Koprivnički bazeni Cerine lani su zabilježili minus od 2,25 milijuna kuna, vidljivo je iz godišnjeg izvješća o poslovanju koprivničkog Komunalca u čijem su sastavu. Bazeni su ostvarili prihod od 3,73 milijuna, za 20 posto manje nego u 2019. godini, a razlog je epidemija korone i mjera Stožera koje su bazene doslovno zatvorile na skoro pola godine.

Troškovi bazena u 2020. godini iznosili su šest milijuna kuna.

-Kod prihoda od prodaje evidentirano je smanjenje jer je temeljem odluke obustavljen rad uslužnih djelatnosti pa i onih na bazenima Cerine. U prvoj polovici svibnja ponovo je otvoren dio za masažu i solarij, a zatim i sportski centar, dok je bazenski dio počeo s radom tek 18. svibnja 2020. godine – napomenuli su u Komunalcu.

Ističu kako su na povećanje rashoda od 5,19 posto u odnosu na ukupan rashod iz 2019. godine utjecali troškovi poslovanja. To su naknade zaposlenima prema kolektivnom ugovoru u 2020. godini te općenito troškovi zaposlenih te financijski i ostali rashodi. Smanjeni su pak troškovi usluga od 25 posto jer nije bilo toliko tekućeg održavanja.

Dodajmo i kako bazeni Cerine u svom sustavu imaju plivački bazen, rekreacijski bazen s raznim vodenim efektima, hidromasažni bazen i dječji bazen. Sportski centar na Bazenima Cerine korisnicima nudi programe vježbanja pod vodstvom trenera, dok wellnessi spa nude relaksaciju – usluge saune, solarija i masaže.

Tijekom 2020. prodano je na bazenima ukupno 55.000 ulaznica, te 6622 karata za teretanu i čak 8588 za solarij. U kamp odmorištu odmaralo se 60 gostiju, dok se sauna koristila čak 4357 puta.

FOTO Arhiva

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on email
Email

Upišite pojam koji želite pretraživati

Na našoj stranici koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam mogli pružati usluge, koje bez upotrebe kolačića ne bismo bili u mogućnosti pružati. Nastavkom korištenja stranice suglasni ste s korištenjem kolačića. PRAVILA PRIVATNOSTI